13 травня 2024, понеділок

Справа прокурора-хабарниці з Кропивницького – друга в антирейтингу НАБУ

Справа прокурора-хабарниці із Кропивницького – керівника відділу прокуратури Кіровоградської області Світлани Клюкіної, яку затримали на хабарі в 6800 доларів 13 січня минулого року, посіла "почесне" друге місце в антирейтингу справ у судах Національного антикорупційного бюро України.
Про це йдеться в Звіті про роботу НАБУ з серпня 2016 по лютий 2017 року, інформує Златопіль.
Обійти справу прокурора-хабарниці з Кропивницького вдалося лише справі про незаконний вплив на Міністра економічного розвитку та торгівлі, обвинувальний акт по якій було скеровано до суду 25 квітня минулого року. Обвинувальний акт у справі Світлани Клюкіної було скеровано до суду першого червня минулого року, однак досі в Солом'янському райсуді Києва не змогло пройти навіть підготовчого засідання. Перше підготовче засідання мало відбутися ще першого липня 2016 року, однак його і наступні було відкладено з різних причин: неявки одного із суддів колегії, сторони захисту, обвинуваченого через хвороби. 10 березня цього року знову було призначено підготовче засідання, проте, як повідомили нашому виданню в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі із посиланням на прокурора-процесуального керівника у справі, судове засідання було перенесено на 7 квітня. "Златопіль" поки не отримав інформації чи відбулося цього разу засідання.
Нагадаємо, за версією слідства, начальник відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування ОВС та підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Кіровоградської області СВітлана Клюкіна за попередньою згодою із фізичною особою вимагала та одержала неправомірну вигоду в сумі 6800 доларів США за відкликання апеляції в кримінальній справі. 13 січня 2016 року прокурора було затримано "на гарячому". 5 лютого того ж року справою зайнялося НАБУ, а 1 червня детективами було сформовано і направлено до суду обвинувальний акт.
Крім того, детективи під час розслідування встановили факт підробки і викрадення офіційних документів. 
Фото – з сайту kavyn.kr.ua
Справа прокурора-хабарниці з Кропивницького – друга в антирейтингу НАБУ
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований