18 травня 2024, субота

На Кіровоградщині відкрили кримінальне провадження за фактом халатності лікарів Світловодської ЦРЛ

Сьогодні, 19 квітня, відкрито кримінальне провадження за фактом неналежного виконання медичиними працівниками Світловодської ЦРЛ своїх професійних обов'язків, внаслідок недбалого ставлення них, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді смерті хворого. 
Про це кореспондентові Златополя повідомили в прес-службі прокуратури Кіровоградської області.
Мова йде про скандал навколо загибелі 19-річного хлопця у Світловодську. Товариші загиблого, які доправили його до центральної районної лікарні з ножовим пораненням, стверджують, що хлопець був живий, тоді як поліції медики повідомили, що його доставили до них уже мертвим. Детальніше про цей епізод ви можете прочитати за цим посиланням
Провадження відкрито за статтею 140 (частина 1) ККУ – "Невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого". Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або виправні роботи на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.
Провадження зареєстровано Світловодським відділом поліції Кіровоградської області. Процесуальне керівництво в справі здійснює  Світловодський відділ Знам'янської місцевої прокуратури.
Наразі, як повідомили в прокуратурі Кіровоградської області, уже призначено службове розслідування, яке здійснюватиметься Департаментом охорони здоров'я Кіровоградської ОДА. За результатами службового розслідування буде прийнято рішення щодо подальшої долі цієї справи. Інформацію про початок службового розслідування підтвердив Златополю очільник Департаменту охорони здоров'я Кіровоградської ОДА Олег Рибальченко. 
Нагадаємо, завтра у Світловодську пройде мітинг-протест проти халатного ставлення лікарів Світловдської ЦРЛ до своїх обов'язків.
Ілюстрація – brovary.pravo-znaty.org.ua
На Кіровоградщині відкрили кримінальне провадження за фактом халатності лікарів Світловодської ЦРЛ
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований