20 травня 2024, понеділок

Серед затриманих екс-податківців – чиновник, який очолював податкову міліцію Кіровоградщини (ФОТО)

24 травня працівники силових відомств в рамках спецоперації провели 454 обшуки в 15 областях України та затримали понад 20 екс-чиновників – податківців.
Їх підозрюють в організації схеми ухилення від сплати податків – "податкових майданчиків". Заподіяний державі збиток становить майже 9 млрд грн. Серед затриманих і Андрій Роздайбіда – екс-начальник Головного управління Міндоходів і зборів у Харківській області, який свого часу керував управлінням податкової міліції в Кіровоградській області.
Про це повідомляє Гречка із посиланням на Гордон.ua.
Суд обрав для Роздайбіди запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом двох місяців з можливістю внесення застави в розмірі 11,64 млн грн. Адвокати підсудного вимагали дозволу госпіталізувати свого підзахисного, оскільки у нього "проблеми зі здоров'ям". Прокуратура вважає, що він завдав державі збитків на 216 млн грн.
Для довідки: Андрій Роздайбіда – генерал-майор податкової міліції, народився у 1961 році в Перещепиному Дніпропетровської області. Служив в армії, працював у МВС, у 1991 році закінчив Київську вищу школу МВС СРСР, а у 2003-му – аспірантуру Національної академії Державної податкової служби України. У податковій міліції працював з 1998 року, із лютого 2008 року до липня 2010 року – на посаді першого заступника голови – начальника управління податкової міліції у Дніпропетровській області.
Із лютого до вересня 2011 року керував управлінням податкової міліції в Кіровоградській області. У вересні 2011-го перевівся в Харківську область на таку саму посаду, а із 30 грудня того ж року став начальником Державної податкової служби. На цій посаді він замінив Станіслава Денисюка, який тим же числом, 30 грудня 2011 року, написав заяву про звільнення.
Роздайбіду звільнено з посади головного податківця області у квітні 2014 року. Чоловік має науковий ступінь кандидата юридичних наук, на сайті бібліотеки Харківського національного університету є автореферат дисертації на тему "Податкове правопорушення як підстава адміністративної відповідальності".
Фото – з "Гречки"
Серед затриманих екс-податківців – чиновник, який очолював податкову міліцію Кіровоградщини (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований