01 травня 2024, середа

У Бережинці на Кіровоградщині сталась сутичка між полісменами, місцевими мешканцями та бійцями батальйону “Донбас”

Під Кропивницьким триває конфлікт між бійцями батальйону "Донбас" та поліцією, повідомляє кореспондент Златополя з місця події.
Як розповіди кореспонденту бійці батальйону "Донбасу", сьогодні їхніх активістів, що захищали селян у Бережинці, без жодного пояснення побили бійці спецпідрозділу поліції.
Полісмени, за словами активістів, застосовувавли кийки, газ, били місцевих мешканців серед яких були і жінки. Після сутички донбасівців автобусом довезли до Кропивницького та з невіомих причин намагалися вивезти з міста в бік Малої Виски,однак автобус з бійцями заблокували місцеві учасники АТО.
Наразі на заправці у кількох кілометрах від Кропивницького знаходиться заблокований транспорт та близько 50-ти учасників батальйону "Донбас". Поруч чергують бійці спецпідроділу КОРД. На місці конфлікту перебувають також голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, нардеп Олександр Горбунов, місцеві волонтери та активісти. 
Бійці "Донбасу" стверджують, що подіцейскі не надаючи жодних документів і не представляючись напали на беззбройних людей у Бережинці котрі вже не перший день намагаються захистити свою землю від рейдерства. Начальник слідчого управдіння ГУНП в Кіровоградській області Дем'ян Таршин, який прибув на місце подій, не зміг пояснити донбасівцям у якому статусі вони зараз перебувають:  затримані, свідки чи потерпілі. Також Таршин не зміг пояснити бійцям хто, чому і куди намагався їх вивезти. Донбасівці заявляють, що планують повернутись в Бережинку і далі захищати місцевих мешканців. Ситуація залишається доволі напруженою. 
Поробиці інциденту, фото та відео подій чекайте згодом.         
 
У Бережинці на Кіровоградщині сталась сутичка між полісменами, місцевими мешканцями та бійцями батальйону “Донбас”
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований