21 травня 2024, вівторок

Кропивницькі лікарі врятували спецпризначенця від гепатиту (ФОТО)

Лікарі Кіровоградської обласної лікарні повністю вилікували від гепатиту С заступника командира третього полку спецпризначення. 
Про це Златополю розповів сам заступник командира третього полку Володмир Ізрайлов. 
– Після однієї з поїздок в зону АТО я проходив медичне обстеження і лікарі виявили в мене гепатит С. Спочатку я просто не повірив: жодних передумов до цього у мене просто не було, інколи почувався недобре, але й гадки не мав що маю  саме таку хворобу . Повторні аналізи вже в приватній клініці підтвердили діагноз: гепатит С, генотип 1b…
Володимир Ізрайлов вирішив боротися з хворобою. Один з перших лікарів, до яких звернувся спецпризначенець,  заявив йому, що вилікувати хворобу нереально. Боєць з дружиною не повірили в невиліковність хвороби і почали боротися.
– Моя дружина на той час працювала у  Кіровоградській Обласній Дирекції «Райффайзен Банку Аваль». Туди вона і звернулася за допомогою. Профспілка Кіровоградської Обласної Дирекції «Райффайзен Банку Аваль» та співробітники банку не залишились байдужими та частково допомогли фінансово, адже лікування хвороби потребує колосальних коштів і завдяки допомозі небайдужих людей, ми їх потроху збирали. Люди відкликалися та допомогали. – розповідає Володимир Олександрович. – Якось я зустрівся зі своїм товаришем, волонтером з Компаніївки Василем Скляренком, розповів йому про свою ситуацію і він не залишився байдужим та вирішив допомогти. Василь  звернувся до голови Кіровоградської обласної ради Олександра Чорноіваненка. Олександр Анатолійович допоміг фінансово і порекомендував звернутися Кіровоградської  обласної лікарні.
Голова Кіровоградської обласної ради пояснює: на лікування бійця витратив так звані «депутатські кошти» – суму, що виділяється кожному депутатові обласної ради щорічно якраз для надання допомоги жителям, що звертаються до депутата.
– Кожному депутатові обласної ради виділяється на рік 20 тисяч гривень для надання допомоги малозабезпеченим, людям, що потребують лікування, біцям АТО… – розповідає Олександр Чорноіваненко. – До мене звернувся Василь Володимирович Скляренко, який розповів про проблему Володимира Ізрайлова, розповів, що така проблема є і в інших бійців. Він приніс мені список хлопців, що потребують лікування, і ці кошти, які мені виділялися як депутату, були використані на лікування трьох бійців АТО.
– Треба віддати належне командирові третього полку спецпризначення Олександрові Трепаку – говорить волонтер і активіст Василь Скляренко.  – Я звернувся до нього (адже для виділення коштів було необхідним звернення від керівництва військової частини) лише щодо Володимира Ізрайлова. На це Олександр Сергійович зазначив, що для нього кожен боєць є цінним. Таким чином було сформовано список бійців, які потребували лікування і зараз його проходять.  
У Кіровоградській обласній лікарні лікування Володимира Ізрайлова, як, загалом, і інших бійців третього полку, взяла під особистий контроль головний лікар Лариса Андреєва. Лікуванням бійця займалася завідувач інфекційним відділенням обласної лікарні Олена Смірнова.
– Олена Георгіївна Смірнова – професіонал, і лікування гепатиту – це , можна сказати, її профіль. – говорить про завідуючу інфекційним відділенням керівник Кіровоградської обласної лікарні Лариса Андрєєва. – Лікування, що було призначено в обласній лікарні, здійснювалося в рамках державної програми. Завдяки цій програмі, частина препаратів надавалася безкоштовно.  Таких програм в обласній лікарні нині реалізується дуже багато.
За словами активіста і волонтера Василя Скляренка, Лариса Миколаївна скромно замовчує, що в обласній лікарні адміністрація і персонал настільки віддаються справі лікування бійців АТО, що не лише залучають їх до державних програм, приділяють увагу та належне лікування,  а й, доволі часто, добровільно віддають частину зарплати на фінансування лікування наших воїнів.
Лариса Андреєва, натомість, обходить це питання і відмічає професіоналізм своєї заввіділенням: Олена Смірнова – не просто завідуючий відділенням, а обласний спеціаліст, який координує роботу усіх інфекціоністів області, контролює лікування пацієнтів, займається лікуванням пацієнтів з тяжкими формами гепатиту та інших інфекційних захворювань.
–  До Олени Георгіївни мене привела моя хвороба – розповідає підполковник Володимир  Ізрайлов. – На прийомі вона розповіла. що з’явилися ліки,  які можуть допомогти. Не потрібно було ні жодних уколів. Частину ліків мені виділили в обласній лікарні, а іншу вдалося придбати завдяки допомозі Олександра Чорноіваненка,  профспілки Кіровоградської Обласної Дирекції «Райффайзен Банку Аваль» ,  небайдужих людей  та особисто зібраних коштів.
Курс лікування зайняв три місяці.
– Після першого місяця лікування я здав аналізи –  вже на перших показниках з’явилась позитивна динаміка  –не приховує радості Володимир Ізрайлов. – Після тримісячного лікування були здані остаточні аналізи, які показали що хвороба повністю зникла.
Олена Смірнова неохоче йде на розмову з журналістами, постійно наголошуючи на тому, що робить свою роботу, а сфотографуватися дозволяє тільки на прохання Володимира Ізрайлова, свого пацієнта.

– Справа не в мені,  справа в тих препаратах, які ми можемо дати вам. – скромно зазначає Олена Георгіївна. – На сьогодні нашому поколінню просто пощастило. Ці ліки – справжнє відкриття. Яке можна порівняти з відкриттям пеніциліну. Ще рік тому ніхто не думав, що такі препарати будуть в Україні і вони, дякуючи нашому міністерству, є. Медикаменти нам постачає держава. Держава і місцеві адміністрації, котрі допомагають нам купувати ці медикаменти, а решта залежала від силі волі та здоров’я самих хлопців. 
Завідуюча відділення відмічає: керівництво третього полку турбується за своїх бійців.
– Тут, розумієте, керівництво таке, що піклується про своїх підлеглих. Вони зацікавлені в тому, щоб вилікувати, надати бійцям необхідну допомогу.
На даний час деякі бійці третього полку спецпризначення ще проходять лікування від гепатиту в стінах обласної лікарні.  Досвід успішної боротьби з хворобою в лікарів Кіровоградської обласної лікарні показує: скоро бійці знову будуть в строю. 
Матеріал підготовлено редакцією «Златополя»
Фото – «Златопіль»
Кропивницькі лікарі врятували спецпризначенця від гепатиту (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований