28 вересня 2024, субота

У Кропивницькому бібліотека для юнацтва відкриє пізнавальні виставки, проведе презентацію книги та зустрічі

З 20 по 26 березня Кіровоградська обласна  бібліотека для юнацтва запрошує:
Книжкові виставки:
З 20 березня – «Поезія – музика мого серця» (до Всесвітнього дня поезії) (відділ абонементу). Ніхто з нас, напевно, ніколи не задумувався, що поезія як віршована мова народилась ще на зорі людської цивілізації. З усіх видів словесного мистецтва вона найдавніша. Майже всі народи мали віршовану мову вже на початку свого духовного життя – свій віршований епос, свої пісні. Тож запрошуємо переглянути виставку і поринути у чарівний світ Поезії від давнини до сьогодення.
З 20 березня  – «Туберкульоз як інфекційна хвороба і соціальна проблема» (до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом) (відділ популяризації  книги). Виставка розкаже  про складові профілактики туберкульозу і про те, як вберегтися від цього захворювання; висвітлить як   відбувається  зараження та про те, як виявити туберкульоз на ранній стадії. Науково-популярні  та енциклопедичні ілюстровані  видання допоможуть зорієнтуватися та привернути увагу  до надзвичайно  небезпечного  захворювання.    
З 21 березня – «Світоч музики: Микола Лисенко» (до 175-ої річниці від дня народження) (відділ мистецтв). Микола Лисенко – перший серйозно освічений український композитор, що оволодів європейською композиторською технікою. Найбільших досягнень він здобув в області української музичної етнографії. Записавши немало українських мелодій, він дав їм художню обробку, зробив їх надбанням широких мас. 
З 24 березня – «Усе життя – театр» (до Міжнародного дня театру) (відділ мистецтв). 
Театр корифеїв вважають однією із найяскравіших сторінок українського театру. Оскільки це перший професійний театр в Україні. В 1881 році український театр під керуванням Марка Кропивницького відокремився від російського і польського, а через рік був заснований Театр корифеїв. 27 жовтня 1882 року в Єлисаветградському театрі відбулась перша вистава українського театру. Більш докладно про український професійний театр дізнаються усі відвідувачі виставки.
Масові заходи:
21 березня о 8.00 працівники відділу мистецтв проведуть турне «Найцікавіші бали Європи: свято розкоші і танцю». Дозвольте запросити вас на вальс" – не один раз дівчата мріяли почути таке від своїх кавалерів і кружляти в гарних сукнях під божественну музику. Під час заходу Ви дізнаєтесь про бальний етикет, дрес-код, класичний набір бальних танців та про найвідоміші бали Європи.
22 березня о 14.00 відбудеться чергове заняття «Школи інформаційного комфорту» на тему: «Довідково-бібліографічний апарат бібліотеки. Електронний каталог та пошук літератури в електронному каталозі». Учасники засідання дізнаються про різні види каталогів та особливості роботи з ними. Також вони навчаться працювати з електронними  базами даних бібліотеки.
22 березня о 12.30 відбудеться зустріч із лікарями Кіровоградського обласного протитуберкульозного диспансера «Збережи здоров’я. Дізнайся про туберкульоз більше». В рамках зустрічі відбудеться презентація фотовиставки, наданої Центром громадського здоров’я МОЗ України м. Києва. На виставці будуть представлені роботи з Лисичанського обласного протитуберкульозного диспансеру.  
23 березня о 12.00 відбудеться презентація книги «Марево» (містичний детектив) О. Бондаря та С. Томашевської. «Марево» ввібрало в себе все найкраще з класичних детективів і містичних трилерів. Це історія приватного детектива, який потрапив у справжнє «сімейне кубло». Герої – родичі, які позаочі ненавидять один одного. Тут навіть найближчі люди можуть встромити ножа в спину. Детективу доводиться не лише розплутувати їхні міжусобні конфлікти, а й «відбиватися» від дуже пристрасного привида, затримувати злочинців, шукати зниклих безвісти людей і разом з усіма полювати за родинними реліквіями. Найцікавіше те, що по ходу сюжету герої книги дізнаються, ким вони насправді є і які родинні зв’язки насправді їх поєднують.
Час та дата проведення заходів може змінюватись.
За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва. 
тел. 0954712767 – Букач Тетяна Станіславівна – завідувач сектором соціокультурної діяльності;
0505699007 – Корінь Христина Володимирівна – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності
Адреса: вул. Декабристів 6\15, тел. 22-66-01. Сайт: http://www.lib.kr.ua. Бібліотека працює з 9.00 до 18.00  щоденно, вихідний – субота.
ІЛюстрація – oldtimewallpapers.com
 

У Кропивницькому бібліотека для юнацтва відкриє пізнавальні виставки, проведе презентацію книги та зустрічі
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований