05 травня 2024, неділя

У Кропивницькому презентували роман “Марево” авторства місцевих журналістів (ФОТО)

Містичний пригодницький детектив "Марево" кропивницьких письменників та журналістів Світлани Томашевської та Олега Бондаря презентували сьогодні, 23 березня, у обласній бібліотеці для юнацтва, інформує Златопіль.
Книгу, накладом в 5 тисяч примірників, видало однне із найавторитетніших і найпотужніших видавництв України – "Клуб сімейного дозвілля" і її уже можна придбати в книжкових магазинах. 
Як розповідають автори, працювати разом над романом вони почали іще з часів спільної роботи в редакції місцевого тижневика "Народне слово", і ще в процесі написання роману отримали кілька пропозицій його опублікувати в Росії, але приницпово вирішили видати книгу українською і у вітчизняному видавництві.
Автори, як, до речі, і критики, зазначають, що книга читається легко, а сам роман буде цікавий як і молоді, так і людям зрілого віку. Олег Бондар лише встановлює "нижню планку" – роман для читачів від 16 років.
Це містичний роман, сповнений різних таємниць, загадок, розслідувань. – говорить Світлана Томашевська. – Сподіваюся, усім сподобається, адже містика – дуже популярна в українського читача, і, на жаль. не так уже й багато книг українською в цьому жанрі на сьогодні є.
Олег Бондар додає: "Марево" – більше авантюрно-пригодницький роман з елементами містики. 

Журналісти, досить відомі в професійному середовищі (у Олега за плечима 30 років роботи у ЗМІ, а в Світлани – посада редактора одного із провідних інтернет-виждань регіону), по-різному розповідають про те, як професійний досвід допоміг у написані книги. Співавторка роману каже – більше покладалася на фантазію. ніж на досвід, тоді як Олег Бондар Констатує: без досвіду журналістського не обійшлося, хоча й зауважує, що "документалістики" йому вистачило за 30 років роботи у ЗМІ. Обоє зазначають: образів реальних, списаних із журналістської роботи, не використовували. Уникли і "географічної прив'язки" до наших мысць.
Працювалось разом Світлані Томашевській та Олегу Бондарю, як зізнаються самі автори роману, досить легко, хоча були і свої дискусії – образ головного героя бачився Світлані позитивним і світлим, тоді як Олег хотів зробити з нього аванюриста зі своїми, людськими, недоліками. Яким у результаті став головний герой – дізнайтесь на сторінках роману.  
– Олег багато писав, а я багато редагувала і переписувала. – зізнається Світлана Томашевська. 
Про співпрацю з видавництвом "КСД" автори говорять: просто відправили текст і чекали на відповідь. Відповідь не забарилася, що приємно здивувало письменників.
– Спочатку цей роман у нас хотіли викупити російській видавництва. Ще до війни. Але потім ми відмовили. – розповідає історію видання книги Олег Бондар.

Для Світлани – цей роман став першим досвідом роботи з прозою (раніше більше уваги приділяла поезії). Досвідом, варто сказати, досить успішним, адже наклад для книги українською більш ніж пристойний. У планах Світлани Томашевської – продовжувати літературну творчість, але, зізнається Світлана, як мама двох дітей хотіла б написати щось для саме для маленьких читачів. Олег Бондар, у свою чергу, зосередиться над новою книгою, пов'язаною із "Маревом", – це також буде пригодницький роман із елементами містики.
У Кропивницькому книгу "Марево" можна придбати у книжковому супермаркеті "Буки", магазинах "Клубу сімейного дозвілля" чи замовити через інтернет.
Фото – Златопіль
 

У Кропивницькому презентували роман “Марево” авторства місцевих журналістів (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований