18 травня 2024, субота

У музеї Карпенка-Карого в Кропивницькому презентували виставку “Пісня моя солов’їна” (ФОТО)

Із нагоди Міжнародного дня музеїв у літературно-меморіальному музеї І.К. Карпенка-Карого відбулася презентація виставки «Пісня моя солов’їна», інформує Златопіль із посиланням на прес-службу міськради Кропивницького.
На виставці представлені велика добірка фотографій, поетичні збірки, пісенники, партитури, платівки, афіші, які розповідають про поетів – уродженців Кіровоградщини, на чиї вірші написано пісні. Загалом в експозиції представлено майже шістдесят персоналій знаних і маловідомих поетів членів НСПУ, літоб’єднання «Степ», творчого об’єднання «Парус».
У презентації взяли участь викладачі та учні ЗШ № 12, поети Г. Войченко, В. Павленко, О. Надутенко, В. Шурапов. Пісні на слова Арсенія Тарковського, Миколи  Левандовського, Антоніни Корінь прозвучали у виконанні знаного у Кропивницькому поета, композитора, барда Андрія Шульги.
Цього ж дня у музеї відбулася також презентація арт проекту «Як народжується книга», який реалізовуватиметься разом з видавництвом «Імекс ЛТД». Його директор Тамара Саміляк розповіла про роботу з авторами і художниками-ілюстраторами, про деталі і секрети видавничої справи.
У презентації взяли участь голова Кіровоградської обласної організації НСПУ Василь Бондар, головний редактор газети «Центральноукраїнська освіта» Валентина Бажан, художник-ілюстратор О. Коломієць.
У подальшому музей і видавництво планують проводити спільні заходи, серед яких зустрічі зі співробітниками видавництва, екскурсії на підприємство, майстер класи.
Фото – КМР
У музеї Карпенка-Карого в Кропивницькому презентували виставку “Пісня моя солов’їна” (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований