17 травня 2024, п’ятниця

У Маловисківському районі провели свято вареників (ФОТО)

Свято українського вареника відбулось в селі Лозуватка, що в Маловисківському районі Кіровоградської області, З ініціативи директора Лозуватського СБК Мирослави Небоги, яку підтримали місцеві господарники Віктор Авсейцев і Зінаїда Мамедова та сільська рада.
Про це інформує кореспондент Златополя у Маловисківському районі.
справжнє свято українського вареника, що пройшло у минулі вихідні, зібрало понад півтори сотні сільчан. Як розповіла М.Небога, в "арсеналі" СБК уже було свято борщу, свято рибака, тож тепер вирішили "віддати належне" і вареникам.
– Цей день розпочався у селі з гучної музики про вареники – це було своєрідне запрошення на свято. А в цю пору на імпровізованій кухні в затінку сільського будинку культури сільські жіночки і дівчата, а також учасниці вокального ансамблю Лозуватського СБК "Зоряночка" вже  замішували тісто, ліпили та варили вареники. Зокрема, це Тетяна Талабірчук, Марія Межова, Оксана Христенко, Наталя Погорнюк, Юлія Михайлова, Світлана  Редько та інші. Начинку для вареників (картопля з печінкою, смажені гриби, сир, капуста та інше) приготували Світлана Колесник, Валентина Тельпиш, Світлана Погорнюк, Тетяна Защіпайло та Таїсія Сухомлин. Гуртом приготували понад півтори тисячі вареників, аби вистачило на всіх відпочивальників.

Коли вареники вже доварювались, ведучі Євгеній Небога та Даша Шевченко розпочали концертну програму. Відкрили свято піснею «Зеленеє жито», яку виконав дует у складі Юлії Михайлової та Світлани Погорнюк. Прозвучала  цікава гумореска «Циган на толоці», яку  присутнім подарував  Вадим Голіков. Дуже сподобалася глядачам сценка «Як кумася кума варениками пригощала» у виконанні Альони Піхальонок та Дмитра Погорнюка. В дарунок від вокального колективу «Барви» Диминського клубу (ця територія також входить до складу Лозуватської сільради) звучали українські пісні. Пісенні номери змінювались конкурсами, як от –   «Хто найбільше наліпить вареників», «Хто найскоріше з'їсть порцію вареників», іграми.
За словами Мирослави Небоги, на спеку ніхто не звертав  уваги – так усіх захопило  мистецьке дійство, насичене народними традиціями.
Фото – від учасників заходу
У Маловисківському районі провели свято вареників (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований