17 травня 2024, п’ятниця

У Кропивницькому відкрився університет для пенсіонерів (ВІДЕО)

Організували його самі літні люди. Студенти поважного віку із задоволенням вивчають англійську, інформаційні технології та психологію. Про друге студентське життя – Олена Бринза.
Про це йдеться у сюжеті Подробиць, інформує Златопіль.
Зранку до пед-університету поспішають не лише юні студенти, а й поважні пані. Валентині Богуш вісімдесят. Усе життя була інженером-конструктором, тепер мріє оволодіти творчими спеціальностями.
"И что вы думаете, на какие я факультеты здесь записалась – творчество , что бы делать что-то руками своими и на танцы, я в бывшем танцевала и в ансамбле , и в институте, и очень хочется уже в движении быть", – говорить Валентина Богуш, студентка університету "Натхнення".
Нелі Василівні сімдесят чотири, і вона теж студентка. Каже, найбільше на заслуженому відпочинку їй не вистачало спілкування.
"Дехто може сказати, навіщо ти, можна всю інформацію дізнатися з інтернету, ну чи телевізор включити подивитися, але мені здається ніякий комп'ютер, ніяке телебачення не замінить живого спілкування", – говорить Неля Дяченко, студентка університету "Натхнення".
Університет "Натхнення" розмістився у приміщеннях місцевого педагогічного. Його ж викладачі і читають лекції. Усе на волонтерських засадах. Наразі тут дві сотні дорослих студентів. Навчатимуться за десятьма спеціальностями, тричі на тиждень. А створити такий університет задумала ось ця жінка.
"Справа в тому що я колись їхала в білому гарному тролейбусі, нашого міста і побачила, які заклопотані, незадоволені, непотрібні люди їдуть у цьому тролейбусі, і я коли вийшла вирішила, що я не буду займатися особисто собою, а я займуся цими людьми, бо ці люди страждали від того, що вони нікому не потрібіні", – говорить Фаїна Позднякова, керівник університету "Натхнення".
Найпопулярніші предмети англійська, інформаційні технології та психологія. Є й додаткові лекції із сучасної літератури та мистецтва.

У Кропивницькому відкрився університет для пенсіонерів (ВІДЕО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований