29 квітня 2024, понеділок

Маловисківщина попросилась в Кропивницький госпітальний округ

На сесії Маловисківської ради, що відбулась цими днями, депутати одноголосно прийняли  вже друге звернення, що стосується  приналежності Маловисківщини до госпітальних округів, інформує Златопіль.

Нагадаємо: на попередній сесії  депутати обгрунтовували доцільність створення четвертого госпітального округу на Кіровоградщині (зараз їх три) з центром саме в Малій Висці. Адже включення Маловисківщини до складу Західного округу депутати вважали недоцільним у першу чергу через значну територіальну віддаленість.Тепер же, у другому зверненні, мова йде про приєднання Маловисківщини до Кропивницького госпітального округу. Ось які аргументи районна рада, враховуючи численні звернення жителів Маловисківщини наводить цього разу (подаємо текст звернення дослівно):

"Звернення депутатів Маловисківської районної ради Кіровоградської області до Кабінету Міністрів України, Кіровоградської обласної державної адміністрації.

В Україні проводиться робота з впровадження медичної реформи, зокрема в частині створення госпітальних округів. У перспективі ці функціональні об’єднання закладів охорони здоров’я, розміщені на відповідній території, повинні будуть забезпечувати надання вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги населенню такої території.

Як відомо, Кабінет Міністрів України затвердив перелік госпітальних округів, відповідно до якого, в Кіровоградській області створено три госпітальні округи: Кропивницький, Олександрійський і Західний. Маловисківський район віднесено до Західного госпітального округу.     Об’єднання восьми районів у Західний госпітальний округ вже викликає соціальну напругу і незадоволення населення району через неврахування географічного розташування, відсутність шляхів сполучення для створення максимальної доступності до  високоякісної медичної допомоги.

   На адресу районної ради, районної державної адміністрації  надходять численні звернення жителів, органів місцевого самоврядування щодо доцільності включення Маловисківського району до Кропивницького госпітального округу (додаються).   Під час робочого засідання ради Західного госпітального округу, констатовано, що Західний округ у сьогоднішньому вигляді має занадто велику протяжність, що не  відповідає критеріям  передбачених  Постановою Кабінету Міністрів України  від 30.11.2016 років № 932 «Про затвердження Порядку створення госпітальних округів».

Враховуючи вищезазначене і наше спільне прагнення створити належні умови для надання мешканцям області якісних медичних послуг, пропонуємо:

здійснити відповідні заходи щодо внесення змін до розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 року №472-р "Про затвердження переліку та складу госпітальних округів Кіровоградської області», шляхом виключення Маловисківського району зі складу  Західного госпітального округу і включення його до Кропивницького госпітального округу.

Прийнято на 14-й  сесії Маловисківської районної ради сьомого скликання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіровоградська обласна рада вимагає повноцінного фінансування Криворізького ГЗК

Нині на Маловисківщині з тривогою і надією очікують рішення області та столиці.

Фото: Златопіль

 

Маловисківщина попросилась в Кропивницький госпітальний округ
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований