11 травня 2024, субота

До переліку «доступних ліків України» на 2018 рік в МОЗ додав ще два препарати

Вчора, 2 січня 2018 року, Міністерство охорони здоров’я України видало наказ №2 яким затвердило Реєстр граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби для участі в урядовій програмі “Доступні ліки” на поточний рік, інформує Златопіль.

 Наступним кроком має стати подача заявок від  фармвиробники та імпортери лікарських засобів для участі їх торгових препаратів увідповідній програмі. На це у вище вказаних суб’єктів є 10 днів, повідомляє Урядовий портал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що накупували, надарували та скільки назаробляли: у Кропивницькому стартувала кампанія е-декларування.

Уряд наголошує, цьогорічний перелік містить 23 міжнародних непатентованих найменувань препаратів, що на 2 більше ніж минулого року. До раніше визнаечного переліку речовин для лікування серцево-судинних захворювань та діабету 2 типу були додані Лозартаном та Глібенкламідом.

“Завдяки цій зміні ми очікуємо щонайменше 10 нових торгових назв препаратів, що розширять перелік безкоштовних лікарських засобів. Це дозволить збільшити асортимент медикаментів для пацієнтів, яким навіть незначна доплата є обтяжливою для сімейного бюджету. Також це має суттєво знизити дефектуру лікарських засобів у аптеках: попит на ліки, що повністю відшкодовуються державою, був інколи настільки високим, що у виробників не вистачало потужностей і пацієнти були змушені обирати ті препарати, за які необхідно було доплачувати”, — зазначив Роман Ілик, заступник Міністра охорони здоров’я України.

Фото: medcv.gov.ua

До переліку «доступних ліків України» на 2018 рік в МОЗ додав ще два препарати
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований