27 квітня 2024, субота

Кропивницькі ОСББ закликали уряд “не створювати проблем” (ФОТО)

Сьогодні ранком на площі перед міською радою зібралось зо два десятка голів кропивницькиї ОСББ, долучившись таким чином до всеукраїнської акції проти змін в законодавстві щодо надання громадянам пільг і житлових субсидій.

Про це повідомляє кореспондент сайту Златопіль.

Як повідомила під час заходу голова правління ОСББ "Злагода Люкс" Вікторія Есмер 1 січня 2018 року набрали чинності зміни до Постанови Кабінету Міністрів України від 4 березня 2002 р. № 256, якою затверджено “Порядок фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенцій з державного бюджету”.

Відповідно до цього документу усі надавачі послуг, що претендують на  отримати відшкодування споживачам пільг та субсидій, мають відкрити поточні рахунки в органах Казначейства. Незважаючи на те, що фактично ОСББ не відносить до категорії "надавачів послуг" уряд наголошує на необхідності відриття таких рахунків і для об'єднань.

 "Ми неодноразово звертались до Мінсоцполітики, Ппем'єра, міського голови Кропивницького, однак жодної чіткої відповіді так і не отримали. Враховуючи, що держва вже заборгувала відшкодування пільг та субсидій за декілька місяців, відкриття рахунків тільки погіршить ситуацію. Крім того у підсумку нас просто можуть прирівняти до "надавачів послуг" та зобов'язати сплачувати податки, а це стане кінцем роботи ОСББ по всій країні", – повідомила присутнім Вікторія Есмер.

Учасники акції розповідають – жодної допомоги від місцевої влади наразі не отримали. Більше того, міський голова Андрій Райкович, зустрічі з яким голови ОСББ добиваються вже не перший місяць, просто ігнорує громадськість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому у Кропивницькому близько 25 тисяч споживачів залишилися без тепла (ВІДЕО)

Сьогодні ж активісти планують провести мирну акцію під стінами міської ради, облдержадміністрації та казначейства.

Фото: Златопіль

Кропивницькі ОСББ закликали уряд “не створювати проблем” (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований