18 травня 2024, субота

Майже 80 тисяч кропивничан підписали декларації з місцевими лікарями

Станом на ранок 10 липня 79 тисяч 469 кропивничан підписали декларації з місцевими лікарями. Даний показник складає близько 35% цього населення обласного центру.

 Про це під час ранкової апаратної наради повідомила заступник начальника управління охорони здоров'я Лариса Кудрик, інформує кореспондент сайту Златопіль. 

Загалом по Україні першу хвилю підписання договорів з Національною службою здоров'я пройшли вже 149 медичних закладів, серед яких є і приватні. 

"Максимальне навантаження пацієнтів на одного сімейного лікаря складає 2000 осіб, на терапевта – 1800, на педіатра – 900. Далеко не кожен кропивницький лікар набрав можливу кількістькість пацієнтів. Однак навіть якщо такий спеціаліст не досягне максимального показника,ніщо не завадить йому працювати далі, однак фінансово розраховувати на ту кількість пацієнтів з якими було підписано договір", – наголосила Кудрик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Кірoвoградщині ремoнтуватимуть шoсе за майже 10 мільйoнів гривень

Нагадаємо, за одного пацієнта держава обіцяє блатити лікарям первинної ланки по 370 гривень на рік. За пенсіонерів – 740, а от обслуговування дітей МОЗ оцінило в 1400 гривень на рік. 

Фото: Златопіль

Майже 80 тисяч кропивничан підписали декларації з місцевими лікарями
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований