26 квітня 2024, п’ятниця

На Маловисківщині сільська громада планує створити музейно-ландшафтний комплекс

34319468_471521273285003_3178639608539774976_n

На  Маловисківщині  активна громада планує залучити до села  туристів.

Мова про село Копанки, де днями з ініціативи місцевої  жительки, засновника фестивалю «З чистих джерел» Тетяни Бабенко та за підтримки інших активних жителів  села, відбулося засідання ініціативної групи по створенню на території села Копанки музейного комплексу історико-краєзнавчого напрямку.

На засідання ініціативної групи запросили  сільську владу,  місцевих депутатів,  а також,

начальника відділу культури і туризму  райдержадміністрації  Любов  Левченко  та  провідних фахівців   відділу культури.

Думку  багатьох  сільчан щодо   збереження історичної спадщини  села висловила  Тетяна  Бабенко, зазначивши, що натериторії є багато чого, чим можна привабити туристів і тих, хто цікавиться  духовною спадщиною рідного краю. Своїми рекомендаціями місцевих ініціаторів підтримали і фахівці з району. На їх думку,натериторії Копанської сільської ради дійсно є всі передумови і можливості для розвитку «зеленого» туризму, садиб-музеїв, що приносять додатковий прибуток місцевим жителям і бюджету села в цілому. Зокрема, це  нещодавно відреставрована дерев’яна церква святих Костянтина і Єлени, яка є об’єктом історико-культурної  спадщини, і місця поховання первосвященика церкви та генерала-поручика Оводова,який свого часу фінансував будівництво церкви, і місце поховання дочки засновника одного з сіл натериторії Ерделі – Лідії, і Гаївський парк-ліс, де насаджено близько 28 порід дерев, і озеро, дно якого викладене дубовими колодами.

Але, сьогодні,  на жаль, замулене, і урочище  «Глибокий яр», де росте  чимало видів  лікарських рослин. За  словами  Любові  Левченко, в громаді є різні думки, кожен  бачить   розвиток  села  по-своєму і  має стосовно цього власні  пропозиції,  але більшість – за відновлення села у такий спосіб, що, на  думку  місцевих жителів  сприятиме його соціально-економічному та культурному розвитку  території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Кіровоградшині відзначили лауреатів премії відомого письменника – земляка Юрія Яновського.

"Перешкод, зрозуміло, існує чимало, і фінансово-матеріальних, і людський фактор, але в селі  сподіваються   успішно пройти організаційні  моменти  і за допомогою сільгоспвиробників-меценатів, сільської ради, залучення  коштів з різних джерел домогтися створення музейного комплексу, який  стане   складовою частиною  багатої історико-культурної спадщини Маловисківщини".

На Маловисківщині сільська громада планує створити музейно-ландшафтний комплекс
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований