29 квітня 2024, понеділок

Гастролі любителів «легітимного»: під бійки і крики Шаталов назвав людей «онаністами», а Ларін похизувався театром

До «Опозиційного блоку», мабуть, дійшло, що на носі вибори і треба їздити збирати голоси. «Білбордів у окупованому Донецьку явно мало – треба їхати агітувати в регіон, де нас,мабуть,люблять» – подумали, мабуть, в ОПОБЛОЦІ і чкурнули на Кіровоградщину піднімати свої 2,9% до захмарних трьох. Тим паче, вічно легітимний Януковіч, за чутками, от-от дасть прес-конференцію в Ростові, де закликає усіх своїх вірнопідданих голосувати за «опозиціонерів», чом би не поїхати? Ще одним плюсом мало б стати те, що член «команди Ларіна» зараз у нас тут областю керує поки що
Підготувалися опозиціонери по усіх свої стандартних  схемах: збиралися по секрету і тільки своїх, завезли тітушок, а у підконтрольних ЗМІ запустили інформацію про те, що голова Кіровоградської облради Олександр Чорноіваненко і кандидат у народні депутати в 100-му виборчому окрузі Микола Онул наймають людей для організації провокацій. Тітушки на зустрічі дійсно були, але чи то у виданні щось переплутали, чи то «джерело в правоохоронних органах», на яке посилалося ЗМІ, добряче підбухало, бо стояли вони якраз «на захисті» Ларіна, Шаталова і «інтелігенції», що зібралася в залі. Інтелігенція (на фото нижче) прийшла послухати і приїхала з усієї області свого наставника і керманича.
Хронологію подій, що відбувалися сьогодні в філармонії, можна виписати так: сьогоднішня зустріч, що готувалася в приміщенні філармонії таємно, за допомогою привезених людей, та за участі відомих антимайданівців Віталія Останнього, Валентини Бажан та інших, розпочалася о 12-00. Активісти місцевої самооборони, євромайданівці та журналісти намагалися потрапити до зали. Під час спроб активістів прорватися до зали філармонії, одному із них ті тушки розбили щелепу, іншому, як пише видання «Гречка», голову. Усе ж таки прорвавшись до зали, активісти скандували “Ганьба!”, “Поплічник Януковича”, “Чемодан, вокзал, Россия”, “Вбивця”. Проте Ларін, продовжував читати написаний текст, нікого не слухаючи. У залі невідомі люди, схожі на тітушок продовжували провокації: як пише видання «Рідний Кіровоград», агресивна жінка, що сиділа в залі філармонії напала на активісту кіровоградського Євромайдану Тетяну Бородіну. Вона повалила Бородіну на підлогу, почала бити. Міліція відтягнула нападницю. Серед присутніх на опозиційному концерті також виступив колишній регіонал Артем Стрижаков та пенсіонерка, яка розповідала, що хоче з Ларіним в парламент, пишуть ЗМІ. Весь час майданівці вигукували “Ганьба!”. А люди, яких привезли у філармонію, поводились доволі неадекватно. Багато хто обзивав журналістів, та крутив непристойні жести прямо в об’єктиви камер, деякі закривались від фотоапаратів. 
Сергій Ларін, який ще недавно розписував, що вважає Януковича лігітімним (як, власне, і Янукович себе), похвалився акціями, які він проводив за рахунок коштів бюджету і свого фонду «Розвиток Кіровоградщини» (фонд здимів разом із очільником),  будівлею театру (її, за інформацією наших джерел будували засуджені з виправної колонії №6) і акцією «Купуй кіровоградське».
Олександр Шаталов, права рука Ларіна, звинуватив журналістів в тому, що це вони винні у війні на Донбасі: «Это вы страну в войну втянули, на ваших руках кровь». Пан Шаталов, мабуть, забув як його люди телефонували до редакцій місцевих ЗМІ та кричали «на особо умных» журналістів, що сміли аналізувати дії регіоналів.  Крім цього Шаталов, пише «Акула», назвав обурений свист та скандування «Ганьба!» у проходах «хитрощами псевдодемократів, нещасних політичних онаністів», які відрепетували на площах все, що змогли.
До речі, коротко ліричний відступ про театр, яким так пишається Ларін. Видання «Перша електронна» наводить короткий список “досягнень”, які вдалося реалізувати в театрі Ларіну і команді.  У результаті обстеження виявлено, що: частково відсутні паспорти на поставлене і змонтоване обладнання; не на все обладнання передано Акти випробувань з відповідними дозвільними документами; встановлений газоаналізатор не працює; теплоізоляція горища будівлі виконана неякісно; карниз та підшивні елементи ненадійно закріплені, частина відливу карнизу на рівні другого поверху відсутня; не встановлені протипожежні сертифіковані двері в ГРЩ та в приміщені декораційного цеху; не проведено пусконалагоджувальних робіт змонтованої системи технологічного телебачення, трансляції спектаклю, механообладнання сцени (підйом та опускання штанкетів); дерев’яний щит поворотного кола та планшету сцени має значні тріщини і деформації, потребує ремонту; покрівля над сценою потребує ремонту; поточного ремонту потребують сходова клітка, коридори, службові приміщення, гримерні; у великій глядацькій залі відсутнє опалення; у приміщенні художньої майстерні розкрилися тріщини шириною 10-14 мм.; система водяного пожежогасіння не працює, а виконані ремонтні роботи обладнання насосної станції не забезпечують її повноцінну роботу; пошкоджено електрокабель від ТП 118 до пожежної насосної станції; система припливної вентиляції значної частини будівлі не працює взагалі. Крім того, виявлено, що неповністю виконані роботи з централізованого водовідведення та зливової каналізації з дворової частини театру, а завдяки «розширенню театру» проїзд з провулку Театральний став ще вужчим, що не відповідає протипожежним нормам.Варто наголосити на тому, що усі ці недоліки, виявлені під час обстеження будівлі театру суперечать підписаним при Ларіні сертифікату КД №10512189436 та актові готовності об’єкта до експлуатації від 4 жовтня 2012 року.
Після виступів Ларіна і бійок з тітушками, кіровоградська самооборона пішла шукати тітушок в парк, проте, на жаль чи на щастя, не знайшла. 
Як пише одне із нині «опозиційних» видань, Ларіну аплодували кілька разів стоячи. Аплодувати стоячи можна у кількох випадках: коли людина дійсно говорить грамотно і по суті, або коли у тебе геморой. 
Замість післямови. Цікавим є сам факт проведення зустрічі не де-інде, а саме в філармонії: дозвіл на організацію такого дійства могли дати лише в облдержадміністрації. 
У зустрічі Ларіна з «виборцями» варто також шукати позитив: самооборонці освіжили в пам’яті обличчя тітушок антимайдану;  декілька кандидатів у народні депутати-самовисуванці «спалилися» в тому, що підтримують команду Януковича (окрім Стрижакова, варто згадати і автобуси з рекламою самовисуванця Тиграна Хачатряна); Ларіну, можливо, дійде, що бачити його і його «команду» на Кіровоградщині мало хто радий.  
Єгор Чудов
Фото – благородно позичені з інших інтернет-ресурсів, названих в статті
Гастролі любителів «легітимного»: під бійки і крики Шаталов назвав людей «онаністами», а Ларін похизувався театром
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований