14 травня 2024, вівторок

Олександр Цертій про провал голосування за зміни до бюджету: серед депутатів немає діалогу

Чому сьогодні, під час засідання сесії Кропивницької міськради, депутати не змогли затвердити зміни до бюджету міста, та що стоїть за провалами цього голосування, кореспондент Златополя розпитав у лідера фракції "Батьківщина" в міській раді Олександра Цертія.
Як зауважив голова фракції "Батьківщина" в міській раді, бюджетне питання виявилося для депутатів надскладним, адже проблема в тому, що багато моментів, пов'язаних з витрачанням бюджетних коштів,які з'явилися у зв'язку з перевиконанням бюджету на перше півріччя, не були узгоджені з багатьма депутатами, управліннями і відділами.
– Мається на увазі, що досі не затверджено зміни по програмах транспорту, освіти, медицини міста. Тому витрачати зараз ці 160 мільйонів додаткових коштів невідомо куди і невідомо куди і невідомо як, коли немає спільного бачення депутатів, як представників інтересів громади, – буде, як мінімум,  неправильно. Те, що відбувається сьогодні, – це намагання нав'язати свій певний варіант свого бачення розподілу коштів… Я не хочу коментувати деталі цього бачення, просто скажу, що він не підтриманий багатьма депутатами. 
Стосовно докорів деяких депутатів міськради, про те, що частина депутатів "провалює" голосування за якісь певні "важливі видатки", повязані з фінансуванням через управління та відділи заробітних плат, та енергоносіїв, інших моментів, у депутата є важливе зауваження:
– Я не даремно вносив на сесії доопрацьований проект змін до бюджету, який двічі ставився на голосування, суть якого полягає в тому, що мають бути затверджені доходи і витрати лише загального фонду (через який фінансуються всі надважливі статті витрат) і має бути профінансовано роботи по КП "Теплоенергетик", для того, щоб запустили централізоване опалення. Але він, на жаль, не був підтриманий. – говорить депутат від "Батьківщини". – Говорити про те, що в цьому є вина нашої більшості, якою вона є, чи нашої фракції – є недоречним. Адже ми запропонували абсолютно нормальний варіант, який би дав можливість на сьогодні повністю профінансувати усі необхідні видатки, проте для певних депутатів треба було все або нічого. Хто винен в цьому – нехай робить висновки громада.
Олександр Цертій підкреслив також, що міська рада розглядала не сам бюджет на 2016 рік, а зміни до бюджету, якими мало б вирішитись, куди направити кошти від його перевиконання.
– Бюджет на цей рік затверджено і він діє. У затвердженому обсязі приблизно в 1,6 мільярда гривень. Зараз же мова йде про 160 мільйонів додаткових надходжень, які треба правильно розподілити. Розподілити так, щоб врахувати інтереси громади, щоб використання цих коштів було максимально ефективним.
Глава фракції "Батьківщини" зазначив, що серед депутатів міської ради немає єдиного бачення розподілу цих коштів, саме тому й було провалено голосування за зміни до бюджету. 
– Головне – це те, що не відбулося обговорення по суті тих критичних моментів, які не влаштовують частину депутатів. Тобто, обговорення ніякого не відбулося: було просто намагання "протягнути" той варіант змін до бюджету, який був первісним, яким він був поданий на розгляд сесії. Звісно, ми його не будемо підтримувати, тому що брати на себе відповідальність, розуміючи, що він не є ефективним, не враховує інтереси значної частини громади, ми не можемо.
Олександр Цертій також зазначив, що в порядку денному цієї сесії міськради є проект рішення, яким вимагається накласти мораторій на підвищення тарифів на комунальні послуги для жителів Кропивницького. Чи зможуть і чи встигнуть завтра розглянути це питання міські обранці – покаже хід засідання сесії.

 

Олександр Цертій про провал голосування за зміни до бюджету: серед депутатів немає діалогу
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований