18 червня 2024, вівторок

Половина депутатів міськради Кропивницького відмовилась продовжувати роботу на сесії

Депутати від "Батьківщини", "БПП", "Радикальної партії Олега Ляшка", "Самопомочі" та "Свободи"  відмовились брати участь у сесійному засіданні міськради Кропивницького, повідомляє​ кореспондент Златополя
Підставою для подібного рішення стало небажання міського голови поставити 4 порядковим номером питання відміни рішення виконкому про підвищення тарифів на проїзд.
Нагадаємо, пропозицію включити питання до порядку денного та поставити його до розгляду саме 4-тим озвучив на початку сесії лідер фракції "Батьківщина" в міській раді Олександр Цертій. Однак міський голова Андрій Райкович поставив на голосування лише пропозицію про включення питання до розгляду, тим самим викрививши слова депутата.
На цьому неоднозначна ситуація не завершилась – оскільки половина депкорпусу відмовилась реєструватись поки питання на буде поставлено на голосування, іншій половині депкорпусу для продовження роботи необхідно було зібрати більше половини голосів – хоча б 22, аби сесію можна було вважати правомочною. Відповідне трактування подає Закон України "Про місцеве врядування".
Наразі ж у залі вдалось зібрати 21 депутата та міського голову, що, згідно норм Закону, недостатньо для продовження сесії, однак, не суперечить ч.2 Ст.43 Регламентують​ міськради. Принаймні таке трактування подала начальник юридичного відділу ради Марина Смаглюк, давши своє "добро" на продовження сесії.
Фото – Златопіль
Половина депутатів міськради Кропивницького відмовилась продовжувати роботу на сесії
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований