28 вересня 2024, субота

Нардеп із Кропивницького пропустив третину усіх засідань свого комітету

Нардеп-мажоритарник з Кіровоградщини Костянтин Яриніч (БПП) потрапив до списку прогульників Комітету з охорони здоров'я Верховної Ради. Нардеп пропустив 33% засідань комітету. Про це йдеться в дослідженні Руху ЧЕСНО.
Прогульниками ЧЕСНО вважає всіх, хто пропустив 25% і більше засідань, інформує Златопіль з посиланням на дослідження Руху.
Нагадаємо, Рух ЧЕСНО проаналізував відвідуваність 13 депутатів Медичного комітету та їхню законодавчу активність. Комітет з охорони здоров'я має одні з найгірших показників по законодавчій активності. За два з половиною роки роботи до підписання тут змогли довести лише три законопроекти, з яких два — це зміни до 2 статей чинних законів, де один був поданий ще у 2013 році. 
Як повідомляє Рух "ЧЕСНО", Костянтин Яриніч задекларував ПП «Клініка Медіна» (стоматологія) у Кропивницькому. Раніше подружжя Яриничів були співвласників ТОВ «ЯМТ», де Костянтин Яриніч був співвласником з 1996 до 2010 року, а його дружина – з 1999 до 2012 року. Згідно з е-декларації, ТОВ "ЯМТ" упродовж 2009-2014 років позичила Яринічу близько 1,18 млн грн.
У серпні 2015 року Костянтин Яриніч разом з бізнесменом Костянтином Гаєвським відкрив ТОВ «Український Центр Томотерапії» у Кропивницьому. Власником ТОВ «УЦТ» є словацька «ДІ ЕС ЕМ ХОЛДИНГ», а кінцевими бенефіціарами –  Гаєвський і Дарина Бухолз зі Словаччини.
Варто відзначити, що на момент обрання Костянтин Яриніч був головним лікарем Кіровоградського обласного онкологічного диспансера (Ялтинська, 1). Фактично ТОВ «Український Центр Томотерапії» має одну адресу з державною лікарнею, де раніше працював нардеп.
Нагадаємо, Рух ЧЕСНО дослідив е-декларації 13 нардепів Комітету з охорони здоров'я на предмет конфлікту інтересів. Медичне спрямування мають фірми Ольги Богомолець і Костянтина Яриніча. Компанії інших спеціалізуються на будівництві, наданні в оренду та торгівлі. Серед 13 нардепів 6 вказали у своїх деклараціях юрособи, де вони є кінцевими бенефіціарами або мають корпоративні права. Таких фірм 37.
Інфографіка – ЧЕСНО
 

Нардеп із Кропивницького пропустив третину усіх засідань свого комітету
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований