16 травня 2024, четвер

На Кіровоградщині не дали провести засідання виборчій комісії (ФОТО)

Міський виборчої комісії не дали провести засідання в Олександрії, що на Кіровоградщині, учора, 23 березня. Роботу комісії заблокували люди, які прийшли в зал, передає Моя Олександрія.
Комісія зібралася в мерії о 18.00. Попри те, що робочий день закінчився, багато співробітників міськради залишилися на роботі. До зали прийшли мер, його заступники, керуючий справами виконкому, секретар міськради, чиновники, волонтери, активісти громадських організацій, лікарі, вчителі, представники комунальних підприємств.
Голова комісії Олександр Івань пояснив, що коло осіб, які можуть перебувати на засіданні, обмежений. Зокрема, це журналісти, а також особи, причетні до питання, що розглядається. Але ніякого впливу слова не справили.

Присутні тиснули на членів комісії дві години, вимагаючи не проводити засідання і розійтися по домівках. Комісію дорікали, що вона замахнулася судити учасників АТО. Звучали запитання, типу: "А ви хто такі?", "Що ти зробив для міста?", "Навантаж свою фуру для АТО, потім розкажеш", "Чому ти не пішов в АТО", "Хто з вас був у армії " і так далі.
В результаті одну з членів комісії, жінку, допекли, і вона покинула зал. Перший віце-мер Людмила Давиденко, перерахувала тих, хто залишилися, і запропонувала залишити зал ще трьом жінкам, які відразу погодилися. 
Після того, як в комісії залишилося дев'ять членів при мінімально необхідних для прийняття рішень десяти, Івань розпустив засідання. Про дату і час наступних зборів голова не повідомив.

Комісія зібралася, щоб прийняти на перевірку підписні листи щодо відкликання двох депутатів Олександрійської міськради від партії УКРОП Ігоря Руденка і Павла Шевченка. З них на засіданні був присутній Шевченко.

Обидва депутати є учасниками АТО, і цю обставину активно використовували їх прихильники, не даючи провести засідання.
Руденко і Шевченко потрапили в депутатський корпус за списками УКРОП. У партії є своя платформа і коаліційні домовленості, які дані депутати ігнорують. Крім цього, виборці нарікають на бездіяльність депутатів. На захист Руденка і Шевченка іноді можна почути, що вони не діють тому, що не мають грошей. Але депутат може працювати ефективно і без грошей – надсилаючи листи, звернення, запити для вирішення проблем. З боку зазначених депутатів, стверджує "Моя Олександрія", такої активності не спостерігається.
Нагадаємо, 4 березня відбулися збори виборців про початок процедури відкликання зазначених депутатів. Після цього на вулицях міста проходив збір підписів.
Фото – Моя Олександрія.
На Кіровоградщині не дали провести засідання виборчій комісії (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований