10 травня 2024, п’ятниця

У Кіровоградській облраді створили тимчасову контрольну комісію із земельних спорів

За ініціативи голови обласної ради Олександра Чорноіваненка, Кіровоградська обласна рада утворила тимчасову контрольну комісію обласної ради з вирішення земельних спорів, інформує Златопіль із посиланням на прес-службу облради.
Відповідно до статті 8 Земельного кодексу України до повноважень обласних рад у галузі земельних відносин на території області належить вирішення земельних спорів, а також інших питань у галузі земельних відносин. Частиною 1 статті 159 Кодексу встановлено, що земельні спори розглядаються органами місцевого самоврядування на підставі заяви однієї із сторін у тижневий строк із дня подання заяви.
Враховуючи, що заяви про вирішення земельних спорів можуть містити відомості про персональні дані землевласників, землекористувачів та інших осіб, які є об'єктами захисту відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”, іншу інформацію з обмеженим доступом, розгляд таких питань постійними комісіями обласної ради висновки і рекомендації яких, протоколи засідань, відповідно до частини 10 статті 47 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” є відкритими та оприлюднюються і надаються на запит відповідно до Закону України “Про доступ до публічної інформації” може бути унеможливлений.
Разом із тим статтею 48 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” передбачено можливість утворення тимчасових контрольних комісій ради засідання яких проводяться, як правило, закриті. Депутати, які входять до складу тимчасової контрольної комісії, та залучені комісією для участі в її роботі спеціалісти, експерти, інші особи не повинні розголошувати інформацію, яка стала їм відома у зв'язку з її роботою.
У зв'язку з цим обласна рада утворила тимчасову контрольну комісію, до складу якої ввійшли:
голова тимчасової контрольної комісії – Давидовський Микола Олексійович – від Кіровоградської територіальної організації партії “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА “СОЛІДАРНІСТЬ”;
Бевзенко Михайло Валентинович – від Кіровоградської територіальної організації Радикальної партії Олега Ляшка;
Кожушко Юрій Іванович – від Кіровоградської територіальної організації Радикальної партії Олега Ляшка;
Мірошниченко Олексій Сергійович – від Кіровоградської обласної регіональної парторганізації політичної партії “УКРАЇНСЬКЕ ОБ'ЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ — УКРОП”;
Музичук Валерій Вікторович – від Кіровоградської обласної організації політичної партії “Наш край”;
Погребнюк Артем Анатолійович – від Кіровоградської обласної організації політичної партії “Об'єднання “САМОПОМІЧ”;
Степура Руслан Станіславович – від Кіровоградської обласної організації Всеукраїнського об'єднання “Свобода”;
Флоря Андрій Володимирович – від Кіровоградської обласної організації політичної партії “Всеукраїнське об'єднання “Батьківщина”;
Цапюк Олександр Григорович – від Регіональної організації політичної партії “Опозиційний блок” у Кіровоградській області.
Одночасно затверджено Положення про тимчасову контрольну комісію обласної ради з вирішення земельних спорів, що регламентує її діяльність.
Фото – з сайту обласної ради
У Кіровоградській облраді створили тимчасову контрольну комісію із земельних спорів
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований