28 квітня 2024, неділя

Нардеп від Кіровоградщини хоче, щоб з нього зняли депутатську недоторканість

Народний депутат з групи "Воля народу", що обирався по мажоритарному виборчому округу від Кіровоградщини, Олесь Довгий просить регламентний комітет підтримати подання ГПУ щодо зняття з нього недоторканості.
Про це він сказав на засіданні комітету у вівторок, інформує Українська правда.
"Підтримайте зазначене подання і дайте мені можливість в суді довести свою правоту", – сказав Довгий, звертаючись до членів комітету. – "Дайте мені можливість захиститися там, де немає лайків у фейсбук", 
Під час свого виступу Довгий зазначив, що не підписував жодних документів щодо передачі державних земель у приватну власність.
"Стосовно підписів – єдиний підпис, який я поставив, був Дніпровський РАГС, коли одружувався з дружиною Катериною", – сказав Довгий.
На це генпрокурор Луценко відреагував питанням: "А присягу на вірність народу України? Депутати ж це підписують!", – сказав Луценко.
Довгий на це сказав: "А, ну і це". "Звертаючись до вас про підтримання цього подання, я зовсім не визнаю, що воно обгрунтоване", – додав депутат.
У свою чергу адвокат народного депутата Довгого Петро Бойко заважив, що його клієнт не міг нічого підписувати, тому що це повноваження міського голови.
"Рішення про виділення земель підписував не Довгий, а мер Черновецький", – зазначив адвокат.
Як відомо, Генеральна прокуратура направила до Верховної Ради прохання надати дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності депутата групи "Воля народу" Олеся Довгого 21 червня.
Довгий фігурує в справі про незаконне відчуження земель у Києві в 2007 році.
Фото – politrada.com
 

Нардеп від Кіровоградщини хоче, щоб з нього зняли депутатську недоторканість
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований