29 квітня 2024, понеділок

До сесійної зали міськради Кропивницького не пускали людей, що вимагали “автономку” (ВІДЕО)

На третє засідання дев'ятої сесії міської ради Кропивницького, що досі триває "Муніципальна варта" не пускала близько двох десятків людей, які прийшли туди через проблеми з отриманням дозволів на автономне опалення, пише Златопіль.
За кілька хвилин до початку сесійного засідання перед дверима до сесійної зали виникла тиснява – близько двох десятків мешканців Кропивницького намагалися потрапити до сесійної зали, однак на вході їх зупинила "Муніципальна варта" з вимогою зареєструватися. Пізніше представники комунальної охорони та міської влади стверджували, що люди самі відмовлялися від реєстрації, проте челни зібрання доводили – зареєструватися їм просто не давали змоги. 
Згідно регламенту міської ради, потрапити на засідання міської ради може будь-який громадянин, попередньо зареєструвавшись, однак згідно Закону, доступ на сесію міськради має бути вільним для усіх громадян. Крім того, навіть реєстрацію громадян за регламентом має здійснювати апарат міськради, а не муніципальна варта. Тобто міськрада порушила власноруч встановлені правила. 
Розібратися в ситуації намагалися депутати міської ради, проте охоронці зали не відреагували на вимоги пустити людей всередину. Один із охоронців пояснив, чому людей не пускають фразою "Табалов сказав, що до них зараз вийде мосін".
Через десять хвилин після початку конфлікту на вході до сесійної зали, до людей вийшов профільний заступник міського голови Кропивницького Олексанжр Мосін, який запропонував містянам обговорити питання в окремому кабінеті, на що люди не погодилися, тож  подальше спілкування проходило безпосередньо в коридорі.
Як виявилося під час спілкування, до сесійної зали не пускали групу місцевих мешканців, які вже протягом довгого часу не можуть вирішити питання зі встановленням у своїх квартирах автономного опалення. Люди стверджують, що у них в будинках полишалося по одній-дві квартири без "автономки", проте міська влада свідомо затягує процес видачі дозволів на встановлення автономного опалення і відключення квартир. Люди кажуть, що безрезультатно чекають на дозвіл уже кілька місяців.
Олександр Мосін вислухав мешканців міста та заявив, що наразі міська влада збирає інформацію і перевіряє чи дійно усі, хто просив дозвіл на відключення від централізованого опалення, мають необхідні умови (більшість квартир у будинку має бути відключена від ЦО) для встановлення АО.
Згодом до нього приєднався і керівник ГУ ЖКГ міськради Віктор Кухаренко, який повідомив, що наразі усі необхідні розрахунки вже проведено і ті мешканці міста, що подали заяви на відключення від централізованого опалення до травня, зможуть отримати дозволи уже найближчим часом. 
Як повідомив Олександр Мосін, наступного тижня збереться відповідна комісія, яка й вирішить, згідно зібраних даних, давати людям дозволи на встановлення автономного опалення чи ні.
Опісля людей все-таки допустили до сесійної зали, де вони озвучили свої вимоги перед депутатами.
Фото та Відео – Златопіль
До сесійної зали міськради Кропивницького не пускали людей, що вимагали “автономку” (ВІДЕО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований