27 квітня 2024, субота

Від Знам`янської міськради активісти вимагають стати прозорішою

21 липня мало би відбутись чергове засідання 36-ї сесії Знам`янської міської ради. Не зважаючи на те, що засідання так і не розпочалось, перед депутатами, журналістами та активістами, присутніми в залі, виступив координатор коаліції «Прозорі Ради» в Кіровоградській області Дмитро Сінченко.
Про це інформує Златопіль із посианнням на прес-службу Асоціації політичних наук.
«Цього року наша коаліція поширила свою діяльність і на місто Знам’янка. Нашими експертами було проаналізовано нормативно-правові акти Знам’янської міської ради і виявлено ряд недоліків, які необхідно усунути для того, щоб ваша міська рада стала прозорішою, підзвітнішою та відповідальнішою перед громадою. Нами попередньо вже був направлений лист до міського голови Сергія Філіпенка з напрацьованими нами рекомендаціями. Більше того, ми отримали відповідь, в якій нам повідомили, що ці рекомендації розглядаються і на наступну сесію має бути винесений проект рішення з їх урахуванням. Сьогодні я приїхав, щоб ви всі почули про наші вимоги» – наголосив голова «Асоціації Політичних Наук» Дмитро Сінченко.
На сьогоднішній день експерти коаліції «Прозорі Ради» говорять про те, що діяльність Знам’янської міської ради не регламентується наступними нормами:
Не затверджено Бюджетний регламент Знам’янської міської ради, де визначено процедуру участі громадськості в процесі формування та прийняття бюджету, шляхом проведення громадських слухань перед ухваленням бюджету.
Не затверджено порядок публікації на офіційному сайті інформації про видаткову частину бюджету за сферами, установами та організаціями.
Не визначено порядок завчасного інформування про засідання постійних депутатських комісій міської ради через офіційний веб-сайт міської ради.
Не визначено порядок оприлюднення стенограм пленарних засідань міської ради через офіційний веб-сайт міської ради.
Не визначено порядок прямої відео-трансляція кожного засідання постійних депутатських комісій міської ради через офіційний веб-сайт міської ради.
Не визначено порядок оприлюднення на офіційному веб-сайті ради інформації про помічників-консультантів депутатів міської ради.
Не затверджено Кодекс етичної поведінки для голови та депутатів Знам’янської міської ради разом з Положення про етичну комісію при Знам’янській міській раді.
Не затверджено Положення про громадський бюджет міста Знам’янка
«Прозорість – це саме те чого не вистачає Знам`янській міській раді. Сьогодні ми мали можливість переконатись в цьому на власні очі. Ми будемо боротись за те, щоб наші рекомендації було імплементовано» – сказав Дмитро Сінченко.
Активістами коаліції було проведено ряд зустрічей з представниками різних фракцій Знам`янської міськради. Більшість фракцій заявили про підтримку вимог «Прозорих Рад» та готові працювати задля їх швидкого прийняття.
«Ми вдячні коаліції «Прозорі Ради» за якісний аналіз нашої нормативно-правової бази. Всі рекомендації мають бути враховані та імплементовані і наша фракція готова над цим працювати. Хоча я вважаю, що громадські ініціативи в нашому місті діють і досить успішно, тому наше місце в рейтингу могло б бути і вищим» – відреагував на слова активіста «Прозорих Рад» голова фракції партії «Сила людей» в Знам`янській міській раді Сергій Лєвінте.
Для довідки: Проект “Прозорі Ради: адвокасі кампанія з імплементації антикорупційного законодавства місцевими радами” виконується Центром "Ейдос" у співпраці з Центром демократії та верховенства права в рамках проекту «Посилення коаліції РПР», який впроваджується за підтримки Європейського Союзу.
Ілюстрація – panoramio.com
 

Від Знам`янської міськради активісти вимагають стати прозорішою
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований