17 травня 2024, п’ятниця

В Кіровоградській області з’явились перші офіційно об’єднані громади

За підтримки депутатського корпусу на Кіровоградщині з'являться перші дві офіційно об'єднані територіальні гпомади, інформує кореспондент Златополя з пленарного засідання 38 сесії облради. 
 
З першого разу, однак, віднайти достатню кількість голосів не вдалось. Так перше голосування, щодо утворення Маловисківської територіальної громади з центром у місті Мала Виска, до котрої мали б ввійти населені пункти Олександрівської, Первомайської, Паліївської сільських рад та сама Мала Виска, було провалено. Лише з третього разу, після прийняття рішення про поіменне голосування, проект рішення набрав достатню кількість голосів – 51. Загальна чисельність новоствореної громади складатиме близько 16 тисяч осіб.
 
 
Голосування за утворення Бобринецької територіальної громади, з населенням 12 тисяч осіб, котру об'єднає населені пункти Червонодолинське та Бобринець, пройшло більш вдало. З першого разу вдалось набрати 52 голоси. Окрім того  рішенням облради призначено й перші місцеві вибори на території новооб'єднаних громад. Обирати будуть депутатів міських рад Малої Виски та Бобринця, а також мерів цих міст.
В Кіровоградській області з’явились перші офіційно об’єднані громади
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований