15 травня 2024, середа

Який регламент затвердила Кіровоградська міська рада

Кіровоградська міська рада затвердила новий регламент своєї роботи. Після суперечок, низки перерв, розгляд питання розпочали учора о 18.20,пише Гречка.
З питання доповів екс-секретар міськради Володимир Смірнов. Він повідомив, що регламент, який пропонують прийняти за основу, розробляли разом з громадськими активістами. Після чого проект регламенту прийняли за основу, а далі почали вносити правки. Більшість з них суто технічні, інші стосувалися вагомих для громади моментів.
Так прийняли поправку до статті 3, за якою представники громади мають за день до сесії подати письмову заяву, аби бути присутніми на сесії. У поправці до статті 4 вирішили на флагштоку біля міськради піднімати державний прапор та прапор міста. У поправці до статті 11 затвердили, що обрання заступника голови постійних комісій є у розпорядженні постійних комісій.
Стаття 16 тепер дозволяє лише міському голові пропонувати кандидатів на посаду заступників. Стаття 33 отримала правки і тепер слово для виступу надається серед інших головам органів самоорганізації населення. Також депутати виключили з проекту регламенту 5 пункт ст. 50: "Пропуск депутатом протягом року більш ніж половини пленарних засідань або засідань постійної комісії без поважних причин є підставою для внесення" пропозиції про відкликання депутата".
Ще зранку до регламенту просили внесли правки активісти, які відзначають, що деякі пункти регламенту порушують закон, зокрема "Про доступ до публічної інформації". Тому, перед сесією вони провели флешмоб, яким закликали виключити з проекту регламенту пункт про "виняткові випадки", який дозволяє в обхід закону, приймати рішення проекти яких не були оприлюднені у встановлений термін.
Незважаючи на низку дорадчих зустрічей з активістами, більшість їх правок до регламенту не врахували.
Який регламент затвердила Кіровоградська міська рада
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований