14 травня 2024, вівторок

На Кіровоградщині встановлять пам’ятник шахтарям

Незважаючи на те, що Смолінська шахта на Маловисківщині працює вже кілька десятків років, що за цей час тут почала діяти ще одна уранова копальня – Новокостянтинівська шахта – досі тут немає жодного пам'ятного знака на вшанування нелегкої і небезпечної шахтарської праці. Не встановлено також і якихось символів на знак пам'яті по загиблих шахтарях, пише кореспондент Златополя.
Виправити цю несправедливість взялися самі шахтарі, точніше – ветерани шахтарської праці, зініціювавши збір коштів на виготовлення та встановлення Знака на території селищного стадіону, що  має назву "Шахтар".
Як розповів  ініціатор збору коштів, голова Смолінської громадської спілки інвалідів праці Анатолій Носач, благородну ініціативу ветеранів підтримали на всіх рівнях – від районної влади і до мешканців селища. 
– Ми вже заручилися підтримкою голови райдержадміністрації, а селищний голова разом з депутатами внесли відповідні зміни до місцевого бюджету, що дозволить нам мати підтримку частиною коштів, – зазначив А.Носач,- Не відмовили нам і в колективах установ і організацій, приватних структурах, школах та філіях банків, що працюють на території селища. Долучились до справи і колективи Смолінської та Новокостянтинівської шахт. У свою чергу  Смолінська громадська спілка інвалідів праці бере на себе відповідальність за організацію встановлення пам’ятного знака і про всі зібрані кошти готова прозвітувати перед Смолінською громадою.
На Кіровоградщині встановлять пам’ятник шахтарям
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований