14 травня 2024, вівторок

Район на Кіровоградщині завершив реалізацію проекту активності громад

На  Маловисківщині (Кіровоградська область) завершено реалізацію  проекту "Моя громада – наш спільний дім",  що тривав з осені минулого року і проходив за підтримки ГО "Фонд розвитку ініціативи громади",  Української регіональної платформи громадських ініціатив та ряду громадських організацій з Кіровограда і Львова, що діють за підтримки Європейського Союзу. 
Як свідчить підсумкова інформація, проект було реалізовано на територіях сіл Паліївка та Олександрівка, що входять до складу Маловисківської об'єднаної територіальної громади, а також на територіях Лозуватської та Новогригорівської сільських рад, де активно діють місцеві громадські організації. 
За словами координатора проекту Леоніда Жовтила, загалом за півроку роботи в рамках проекту у  різноманітних заходах взяло участь понад 300 громадських активістів. Крім того, було опитано більше 200 сільських жителів, а за результатами такого опитування на територіях почалась робота над створенням "карти ресурсів" та створено три робочих групи по реалізації планів розвитку громади.
За результатами тренінгів близько ста учасників отримали знаня і навички з написання проектів розвитку громад, вже в ході реалізації проекту  фахівці надали практичну допомогу активістам у написанні трьох проектів, які подані на конкурс до Державного фонду  регіонального розвитку.
Загальний бюджет проекту склав трохи більше 87 тис грн, з них власний внесок ГО – близько 10 тисяч.  Створено два робочих місця, а до бюджету району сплачено 25 тис грн різних видів податків і зборів.
Район на Кіровоградщині завершив реалізацію проекту активності громад
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований