29 квітня 2024, понеділок

Кіровоград має один із найкращих госпіталів для реабілітації військових

Кіровоград має одні з кращих показників реабілітації демобілізованих військових. На цьому під час свого виступу зауважив заступник Міністра охорони здоров'я України Віктор Шафранський, пише Гречка.
Аналізуючи стан надання допомоги в усіх госпіталях України, міністерство відзначає, що спостерігається позитивна динаміка надання допомоги саме військовим. Лідируючу роль в Україні мають Український державний центр медико-соціальної реабілітації учасників АТО, а також Кіровоградський обласний госпіталь для ветеранів війни. Однак є і аутсайдери, як, наприклад, госпіталю Одеси, Запоріжжя, Тернополя.
Віктор Шафранський повідомив, що міністерство порівняло показники кількостф демобілізованих і показники пролікованих учасників АТО. Згідно з отриманими даними, найвищий показник показали госпіталю Черкас, Києва і Кіровограда.
"Чому ми проводимо сьогоднішню нараду саме в Кіровограді? Бо тут працює дійсно ефективна модель реабілітації учасників АТО, взаємодії усіх ланок медицини. На базі госпіталю створений Центр медико-психологічної реабілітації учасників АТО "Компас", який показує результати", – зауважив заступник міністра.
Загалом офіційно в Україні налічується 70 учасників війни. 76% з них потребують психологічної допомоги, 60% – медичної і 20% – фізичної допомоги.
Кіровоград має один із найкращих госпіталів для реабілітації військових
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований