02 травня 2024, четвер

У Кропивницькому немає жодного офiцiйного пляжу (ВIДЕО)

У Кропивницькому офiцiйно не вiдкрили пляжi для купання.

Про це Суспiльному розповiла речниця Держпродспоживслужби в областi Наталiя Шевченко, передає Златопiль.

 На стихiйних пляжах мiста поставлять таблички “Купатися заборонено”.

У Кропивницькому є три мiсця, де купаються люди – на Новомиколаївцi, Ковалiвцi та у мiському саду, сказала завiдувачка вiддiлу дослiджень обласного лабораторного центру Наталiя Кулик. Там двоє працiвниць лабцентру вперше в цьому роцi вiдiбрали зразки води для дослiджень.

Як беруть проби води та на що перевiряють

На Новомиколаївцi проби води з рiчки Iнгул брали двi працiвницi. Воду набирали у вiдро та розливали у стерильнi пляшки бактерiологiчної лабораторiї.

“Ми вiдiбрали воду i перевiримо наявнiсть розчинного кисню у нiй. Норматив такий: має бути не менше чотирьох. Якщо цей показник менше, це може призвести до загибелi риби”.

Далi воду з рiчки наливали у банку.

“Її ми будемо дослiджувати на санiтарно-хiмiчний показник, такий, як нафтопродукти. Також робимо вiдбiр води на iншi показники – це сухий залишок, залiзо, хiмiчне споживання кисню. Це все хiмiчнi показники складу водоймищ”.

Перевiрять воду на наявнiсть збудникiв iнфекцiйних кишкових захворювань та бактерiй групи сальмонела та шегела.

Результати дослiдження води будуть за десять днiв.

Офiцiйнi пляжi в Кропивницькому та областi

Кропивничанин Валерiв Афанас`єв рибалить на рiчцi Iнгул на Новомиколаївцi. Розповiв, у цiй водi не купається.

“Риба є. Але ж бачте що робиться: росте трава, нiхто не доглядає. Ранiше можна було з дiтьми прийти, а зараз… Пiдлiтки купаються тут, кладки є. А я порибалив, посидiв i пiшов”.

Дослiдження води у рiчках, де купаються люди, роблять щорiчно – сказала речниця Держпродспоживслужби областi Наталiя Шевченко. Такi мiсця повиннi вiдповiдати вимогам.

“Це очищення територiї пляжу, обстеження i очищення дна самої водойми, де будуть купатися, лабораторне обстеження води i пiску на наявнiсть паразитарних i кишкових iнфекцiй”.

Кожного року в областi вiдкривається меньше офiцiйних пляжiв, сказала речниця. Минулорiч їх вiдкрилось п’ять:

2 у Новоархангельському районi;

1 у Петрiвському районi;

1 у Гайворонi;

1 в Олександрiї.

“На жаль, для нашої областi ситуацiя з пiдготовкою пляжiв з кожним роком погiршується. У Кропивницькому ситуацiя не змiнилась, у нас немає жодного офiцiйно визначеного мiсця вiдпочинку на водi для купання. Тi мiсця, якi використовують для купання, вони не проходять цi етапи пiдготовки. Є ризики для здоров’я i навiть життя людей, якi там купаються”, – говорить Наталiя Шевченко.

Коли поставлять таблички “Купатися заборонено”

На стихiйних пляжах Кропивницького встановлять iнформацiйнi таблички, сказав начальник управлiння з питань надзвичайних ситуацiй Кропивницької мiськради Сергiй Коваленко.

“Немає мiсць вiдпочинку у нас. Ми не можемо їх обладнати через бiологiчно-хiмiчнi показники. Тому ми попереджаємо людей, що там вiдпочивати небезпечно. Коли температура повiтря буде не менше 20-ти градусiв протягом 3-х днiв, ми вчергове будемо обстежувати та встановлювати знаки про заборону”.

У Кропивницькому немає жодного офiцiйного пляжу (ВIДЕО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований