28 квітня 2024, неділя

До кінця року “Вечірня газета” залишиться у власності Кіровограда

Колектив редакції Вісника Кіровоградської міської ради “Вечірня газета” визначив для себе спосіб і етап участі у реформуванні державних і комунальних друкованих засобів масової інформації і повідомив про це свого засновника.
Відповідну заяву зробила головний редактор “Вечірньої газети” Олена Колесникович 29 березня під час третього засідання другої сесії Кіровоградської міської ради, повідомили в прес-службі Кіровоградської міськради.
Олена Колесникович проінформувала депутатський корпус, що, відповідно до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», реформування друкованих комунальних ЗМІ здійснюється у два етапи. 
Перший етап – експериментальний, у ньому беруть участь ті засоби масової інформації, які вже виявили бажання господарювати самостійно. Цей етап має бути реалізований протягом 2016 року. 
Другий етап реформування, в якому візьмуть участь усі інші комунальні ЗМІ, триватиме протягом двох наступних років, тобто до кінця 2018 року. 
Колектив Вісника Кіровоградської міської ради «Вечірня газета» провів збори трудового колективу 3 та 24 березня 2016 року, що підтверджується протоколами №2 та №3, на яких прийняв рішення брати участь у другому етапі реформування, тобто залишатися протягом 2016-2018 років у статусі комунального видання, засновником якого є Кіровоградська міська рада. 
Щодо способу реформування, який колектив має обрати в майбутньому, коли вже триватиме другий його етап, то під час зборів члени трудового колективу прийняли рішення перетворити редакцію у суб’єкт господарювання зі збереженням назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації, як це передбачено статтею 3, пунктом 2 Закону «Про реформування державних і комунальних засобів масової інформації». 
Одночасно Олена Колесникович звернулася до депутатів міської ради активніше співпрацювати з газетою, використовувати можливість піблікацій у рубриках «Депутат на окрузі», «Думка депутата», «Депутат порушує проблему». 
– Давайте доносити до громади інформацію, які питання вже вирішені завдяки вашій депутатській діяльності, що у вас у найближчих планах, де Вам самим потрібна підтримка громади, – запропонувала головний редактор “Вечірньої газети”.
До кінця року “Вечірня газета” залишиться у власності Кіровограда
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований