28 березня 2024, четвер

“Скандальні вибори” – керівника театру Корифеїв обирають з порушеннями (ФОТО)

На адресу голови Кіровоградської обласної ради, голови Кіровоградської ОДА, та членів постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, туризму, спорту, у справах сім’ї, молодіжної політики надійшло звернення від Національної спілки театральних діячів України.

Розглядали його сьогодні, під час засідання комісії, інформує Златопіль.

Суть звернення полягає в тому, що Кіровоградському обласному академічному театру ім. М.Л. Кропивницького обирають нового керівника з порушенням принципів прозорості та відкритості.

Контракт з діючим директором Євгеном Курманом закінчується 25 серпня 2021 року. Тож Розпорядженням голови обласної ради від 24 червня оголошено конкурс на заміщення посади керівника закладу, термін подачі документів встановили до 23 липня.

В листі зазначається, що жеребкування було проведено без дотримання принципів публічності, оскільки обласна рада не розмістила на сайті інформацію про час, дату і місце проведення. Тому громадські організації та інші спостерігачі не могли бути присутніми або спостерігати в онлайн – режимі за дотриманням законодавства під час жеребкування.

“Не було дотримано вимогу Положення, в якій йдеться про те, що “обласна рада, не пізніше наступного робочого дня після прийняття рішення щодо оголошення конкурсу на посаду керівника закладу культури, має розмістити на своєму офіційному сайті інформацію про строк до якого приймаються пропозиції від ГО щодо кандидатур, для включення до складу конкурсної комісії, строк розгляду пропозицій, дату та місце проведення жеребкування, чого зроблено не було”.

“Для участі у роботі комісії мають подаватися ГО лише у сфері культури і відповідного функціонального спрямування, однак є організації, наприклад Регіональний благодійний фонд “Відкрита Україна”, який взагалі ніякого відношення до культури у театральному профілі немає”.

Не були досліджені документі ГО та не проведена робота з допущення кандидатур від організацій у жеребкуванні.

“Можна лише допустити, що було написано на листках в конвертах, звідки голова комісії читав прізвища відібраних кандидатур, адже з аудіо та відео фіксації це незрозуміло. Представники громадських організацій не могли бачити що там написано, бо не були присутні на жеребкуванні через те що не знали коли воно відбуватиметься. Отже слід вважати жеребкування чесним, публічним і відкритим неможливо”.

“Також в порядку зазначено, що голові облради доручається формування комісій, включивши до складу представників обласної ради та облдержадміністрації. Наразі представників ОДА в комісії немає взагалі, хоча відповідні кандидатури подавалися, але включені в конкурсну комісію не були. Вважаємо, що ці порушення дають підстави для скасування процедури конкурсу, або у разі його проведення на підстави для оскарження результату”.

Комісія обговорила ситуацію і через відсутності відповідей на питання які висуваються у зверненні, вирішила відкласти проведення конкурсу до з’ясування всіх обставин.

Члени комісії прийняли рішення звернутись до голови облради призупинити проведення конкурсу на керівника обласного театру для з’ясування всіх обставин та надання юридичних висновків.

“Скандальні вибори” – керівника театру Корифеїв обирають з порушеннями (ФОТО)
2 голос[ів]

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований