06 жовтня 2024, неділя

Чи стануть кіровоградські тролейбуси?

Відповіді на питання, чи працюватимуть кіровоградські тролейбуси після 25 квітня, коли офіційно припиняє свою роботу ТОВ «ЄТК», сьогодні шукали працівники даної компанії. Передбачалось, що якусь більш-менш чітку відповідь по даному питанню зможе надати міський голова Андрій Райкович, однак його не виявилось на робочому місці. Пояснення секретаріату – у відрядженні, буде за два дні. Про це повідомляє кореспондент Златополя.
 
Не знайшовши відповіді в очільника міста робітники пішли до начальника управління розвитку транспорту та зв’язку Олександра Вергуна з вимогою надати чіткі пояснення – чи пораюватимуть тролейбуси та хто, відповідно, платитиме обслуговуючому персоналу зарплатню. «Що я можу сказати так це те, що наразі створене комунальне підприємство «Електротранс» на баланс котрого й передається цілісний майновий комплекс та 11 тролейбусів, що перебували в оренді ТОВ «ЄТК». Керівника даному підприємству ще не знайдено, однак пошук відповідних кандидатур триває. Що ж до фінансової частини питання, то кошти на компенсацію пільгового проїзду, з котрих і платилось працівникам підприємства зарплатню, у бюджеті передбачені тож підстав для паніки немає», – підкреслив Вергун.
Зі свого боку представник колективу, головний інженер ТОВ «ЄТК» Олександр Луценко, розповідає – новостворене комунальне підприємство на котре, буцімто, переведуть усіх працівників, мало б ще декілька тижнів дому провести для майбутніх працівників навчання, переатестацію, отримати всі необхідні дозволи та ліцензії, адже працювати на документах ТОВ «ЄТК» нове КП точно не може.
Так і не отримавши чіткої відповіді на свої запитання робітники пообіцяли – прийдуть завтра, однак чи почують вони від представників міської ради щось нове, дуже сумнівно, враховуючи що міського голови до кінця тижня на робочому місці не буде, а, судячи з усього, питання передачі тролейбусного парку з приватної оренди в комунальну власність вже давно вирішується на рівні мера Райковича та власника ТОВ «ЄТК» Євгенія Бахмача.
Цікавий факт: станом на сьогодні по місту курсує 21 тролейбус з котрих 11 комунальні, а ще 10 ТОВ «ЄТК», що належить Бахмачу орендувало у ТОВ «Гранекс» співвласником котрого виступає ПАТ «Кіровоградграніт». Кінцевими ж бенефіціарними власниками останнього є подружжя Бахмачів – Єгеній Степанович та Наталя Володимирівна.
Чи стануть кіровоградські тролейбуси?
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований