07 жовтня 2024, понеділок

На Кіровоградщині обговорили захист прав внутрішньо переміщених осіб

Представники управління Верховного комісара ООН у справах біженців та НГО «КримSOS» продовжують вивчати в Україні досвід роботи органів влади та місцевого самоврядування, у т.ч.  служби зайнятості з внутрішньо переміщеними особами. Сьогодні, під час їхнього перебування на Кіровоградщині відбулася ділова зустріч з керівництвом обласного центру зайнятості. Про це Златополю повідомили у прес-службі Відділу організаційної роботи  ОЦЗ.
 
Юрій Слоневський, директор обласного центру зайнятості, розпочинаючи зустріч відмітив, що в усіх регіонах області створені штаби з питань соціального забезпечення громадян із тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО, діяльність яких спрямована на оперативне розв’язання проблем, пов’язаних з їх соціальним захистом, у т.ч. з надання допомоги в працевлаштуванні. До складу цих штабів включені і фахівці базових центрів зайнятості. 
Ю. Слоневський у своєму виступі зазначив, що центри зайнятості області спрямовують свою роботу на сприяння в працевлаштуванні громадянам, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції на Кіровоградщину, шляхом надання їм соціальних послуг з урахуванням їхніх можливостей, бажань, інтересів та ситуації, що склалася на регіональному ринку праці. 
«Насамперед, це підбір підходящої роботи, організація професійного навчання для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, сприяння в започаткуванні власного бізнесу, залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру, а також надання профорієнтаційних, інформаційних, консультаційних послуг», – зазначив Ю. Слоневський.
Ознайомив присутніх з результатами роботи обласної служби зайнятості щодо надання цій категорії громадян зазначених послуг, поділився напрацюваннями центрів зайнятості області  щодо сприяння базових центрів зайнятості у напрямку зайнятості внутрішньо переміщених осіб. Крім того, висвітлив проблеми, які виникають в процесі працевлаштування соціально вразливих категорій громадян.
«В умовах сьогодення вирішення нагальних питань зайнятості внутрішньо переміщених осіб залишається в центрі уваги обласної служби зайнятості, проте ця робота є частиною загальної справи, яка потребує комплексного підходу, спільних зусиль та підвищення рівня відповідальності за стан справ у цій сфері всіх сторін соціального діалогу», – наголосив Ю. Слоневський на завершення зустрічі. 
 
На Кіровоградщині обговорили захист прав внутрішньо переміщених осіб
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований