07 жовтня 2024, понеділок

Активісти “скандального гуртожитку” провели на центральній площі Кіровограда “ртутний” флеш-моб

Зо два десятки кіровоградців, жителів гуртожитку по проспекту Університетському, 21, сьогодні ранком, вийшовши зі свого тимчасового житла-намету, влаштували імпровізований флеш-моб, повідомляє кореспондент Златополя з місця події. 
 
Активісти, серед котрих були навіть діти, вишикувавшись перед дорогою тримали у руках роздруківки "Я живу у наметі де концентрація ртуті несумісна з життям". Таким чином мітингувальники спробували вчергове привернути увагу влади та громадськості до їхньої проблеми, та нещодавнього інциденту, коли на намет, в котрому вони вже більш як місяць живуть, було вилито, за версією рятувальників, 50 грамів ртуті.
" Ми вже декілька днів живемо в наметі і все нормально, ніякого погіршення здоров'я", – коментує ситуацію активістка Світлана Бондаренко. "Кожного дня миємо зсередини намет, то ж впевнені в його чистоті. А усі спроби вигнати нас з площі – не більше ніж провокація з боку влади".
При цьому активістки гуртожитку пообіцяли – після акції нададуть рятувальникам доступ до намету для демеркуризаціі території. При цьому полишати надалі площу не планують, а у разі необхідності переберуться в новий намет котрий вдалось нещодавно знайти.
 

Активісти “скандального гуртожитку” провели на центральній площі Кіровограда “ртутний” флеш-моб
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований