08 жовтня 2024, вівторок

На Кіровоградщині визначали найкращих знавців Конституції

З метою виявлення, підтримки обдарованих дітей та учнівської молоді, сприяння розвитку творчого потенціалу 22 квітня 2016 року в актовій залі Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області було проведено підсумковий етап обласного огляду-конкурсу на краще знання положень Конституції України серед учнів 11 класів загальноосвітніх шкіл області.
Учасників конкурсу привітав голова організаційного комітету обласного огляду-конкурсу на краще знання положень Конституції України, перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Артем Марченко.
Для всіх громадян Конституція – це Основний закон, які вони повинні знати в першу чергу, адже знання і грамотне застосування закону свідчить про рівень правової освіти громадян, допомагає зорієнтуватися у різних практичних ситуаціях, захистити свої права.
Обласний огляд-конкурс на краще знання положень Конституції серед учнів 11 класів загальноосвітніх шкіл Кіровоградської області є одним з правоосвітніх заходів по реалізації Національної програми правової освіти населення, направлений на виявлення і підвищення загальної правової обізнаності учнів, формування у них основ правової культури та правосвідомості, неухильного дотримання вимог законодавства України.
Заключний етап огляду-конкурсу проводився письмово.
При підведенні підсумків враховується:
• результати вивчення учнями 11 класів курсу «Правознавство»;
• вільне володіння змістом Конституції України;
• уміння застосувати норми Конституції в практичних ситуаціях.
В Конкурсі прийняли участь переможці I (відбіркового) етапу конкурсу, які отримали найбільшу кількість балів та були рекомендовані регіональними організаційними комітетами до участі в заключному етапі на обласному рівні.
Інформація про результати конкурсу буде висвітлена додатково.
Головне територіальне управління юстиції у Кіровоградській області
На Кіровоградщині визначали найкращих знавців Конституції
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований