05 травня 2024, неділя

У Кіровограді відкрили сучасне амбулаторне відділення

28 квітня на вулиці Колгоспній у Кіровограді відбулося відкриття відремонтованої та оновленої амбулаторії загальної практики сімейної медицини №8 комунального закладу "Центр первинної медико-санітарної допомоги №1", яка обслуговуватиме жителів Новомиколаївки. Відкрив оновлений медичний заклад, на ремонт якого з міського бюджету було виділено майже півтора мільйони гривень, міський голова Андрій Райкович, пише офіційний сайт Кіровоградської міської ради.

 Як розповіла начальник управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук ремонтні роботи тривали два роки. Було закуплене необхідне медичне обладнання для успішної роботи сімейних лікарів. Всього амбулаторія обслуговуватиме 7200 осіб дитячого і дорослого населення, яке проживає на Новомиколаївці.

Вестимуть прийом тут і лікарі-педіатри. Тобто здійснюватиметься всебічне якісне медичне обслуговування населення.
– Ми маємо в місті 19 амбулаторій, які мають бути приведені до такого зразкового стану стану, – зазначила Оксана Макарук. – Раніше цей заклад працював як педіатрична амбулаторія. Обслуговувались лише діти, але з розвитком сімейної медицини було прийнято рішення дещо розширити коло надання медичних послуг. Ми перенавчили педіатрів на сімейних лікарів, тож вони тепер будуть обслуговувати і доросле населення. Сьогодні тут працює сім лікарів.
В амбулаторії створено всі умови для якісного надання первинної медичної допомоги. Тут пацієнти можуть не просто відвідати лікаря. А й зробити кардіограму, здійснити ряд аналізів, отримати фізпроцедури. Є маніпуляційний кабінет, де є всі медикаменти для надання невідкладної допомоги при гіпертонічному кризі, стенокардії, інфаркті міокарда тощо. Працює й кабінет щеплень для дітей. Всі сімейні лікарі забезпечені спеціалізованими медичними сумками для надання первинної допомоги. Всього на медичне оснащення амбулаторії було витрачено 200 тисяч гривень.
Персонал і пацієнти закладу задоволені й тим, що амбулаторія має автономне опалення, що дозволить створити ще більш комфортні умови для роботи.
У свою чергу Андрій Райкович оглянув відремонтовані приміщення амбулаторії, розпитав про функціонування медобладнання. Поспілкувався з пацієнтами та медиками.
– Міська влада буде всіляко сприяти розвитку первинної ланки надання лікарської допомоги населенню міста, – зазначив очільник міста. – Це ми робимо зараз і будемо робити й надалі, щоб всі амбулаторії були приведені до відповідного рівня, санітарних стандартів, а кіровоградці мали змогу отримувати якісні медичні послуги. Амбулаторії мають бути повністю укомплектовані фаховим персоналом, і мені тут приємно бачити чамало молоді, яка присвятила себе благородній медичній професії.
У найближчих планах доведеться чимало ще зробити, щоб забезпечити створення електронної бази даних пацієнтів – закупити необхідну кількість комп’ютерів та оргтехніки. Забезпечити сімейних лікарів транспортом, адже їм доводиться пішки обслуговувати чималу територію. Словом, поступово будемо наближати нашу медицину до впровадження європейських стандартів. 
Сьогодні спеціалісти амбулаторії вже прийняли першого пацієнта – Віктора Зайцева. До цього чоловік обслуговувався в четвертій поліклініці. 
– Раніше незручно було – їздити далеко. А тепер медики поряд. Вийшов пройшов квартал – і вже тут, – подякував людям у білих халатах Віктор Зайцев.
У Кіровограді відкрили сучасне амбулаторне відділення
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований