06 травня 2024, понеділок

В Олександрії відремонтують міський палац культури

27 квітня голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко перебував із робочою поїздкою в Олександрійському районі. Один із пунктів програми робочої поїздки – Олександрійський міський Палац культури, або іще як його називають місцеві – олександрійський театр.
Історія олександрійського театру налічує не одне десятиліття існування цього об’єкту, починаючи ще із дерев'яного приміщення кінця ХІХ століття, і до зведення справжньої архітектурної перлини міста вже у ХХ столітті з подальшими добудовами, руйнаціями під час Другої світової війни та перебудовами. Наразі пам'ятка архітектури потребує масштабного капітального ремонту. Щоб повністю відновити історичний вид будівлі, і внести сучасні технічні рішення по сцені та залі для глядачів потрібно загалом не менше 60 млн. грн. – таку суму називає директор Олександрійського міського Палацу культури Григорій Абажей, посилаючись на київських спеціалістів, які проводили попередні оціночні роботи. Але керівництво закладу тверезо оцінює ситуацію і розуміє, що одним траншем ця сума, або навіть подібна їй, виділена не буде, тому планують проведення реконструкції театру у кілька етапів. Наразі готовий проект реконструкції для першого етапу, що має охопити ремонт даху, фасаду і частину глядачевої зали – його вартість 3,8 млн. грн.
Наступний етап, на який керівництво закладу і міська влада розраховують вже в найближчій перспективі, стосуватиметься ремонту безпосередньо сцени і глядацької зали повністю – його вартість 4 млн. грн.
Обласна державна адміністрації включила Олександрійський міський Палац культури до цьогорічного переліку об’єктів, роботи по яких фінансуватимуться за рахунок коштів із Державного фонду регіонального розвитку.
– Ми докладаємо максимум зусиль, щоб роботи за кошти Фонду по міському Палацу культури розпочались вже цього року. Нам необхідно представити проектно-кошторисну документацію, підкріпивши її своєю мотивацією на урядовій комісії, яка вирішуватиме чи включати цей об’єкт до фінансування на 2016 рік, – зазначив Сергій Кузьменко.
Наразі мова йде про проект вартістю у 3,8 млн. грн. Голова ОДА висловив переконання, що зовнішні роботи по даному об’єкту розпочнуться і будуть завершені вже цього року, сподівається він, що і друга черга робіт також стартує іще у 2016 році.
В Олександрії відремонтують міський палац культури
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований