28 березня 2024, четвер

У Кіровограді почала працювати лінія сортування сміття

На кіровоградському сміттєзвалищі ТОВ "КАТП-1128" сьогодні офіційно презентувало роботу лінії з переробки сміття. Пробна робота лінії була запущена 24 березня, а вже з 4 квітня вона в повному режимі почала розподіляти сміття, передає Гречка.
Нагадаємо, питання роздільного сміття для Кіровограда не нове. Крім того, тема облаштування сміттєпереробного заводу у Кіроовграді обговорюється не один рік.
"Для сортування сміття було залучено 72 робочих, які проходили триденне стажування. Ми підібрали відповідних людей, знайшли для них спецодяг, зараз шукаємо спеціальне взуття та перчатки, щоб вони не поранилися", – прокоментувала директор підприємства Тетяна Мартовіцька. 
За добу на підприємстві перебирають близько 120 тонн сміття, але планують збільшити продуктивність до 150-160 тонн. Відсортовують пляшки, поліетилен високого та низького тиску, пластик, склобій, алюмінієві та залізні банки.
На запитання щодо впровадження додаткових урн, де містяни зможуть власноруч відсортовувати сміття, Мартовіцька зазначила, що одне з підприємств проводило такий експеримент. Але все це дуже довготривалий процес. Представники підприємства хочуть звернутись у відділ освіти з пропозицією щодо проведення екскурсій, адже дітей необхідно привчати до цього ще змалечку.
Після того, як сміття буде відсортоване до відповідної ваги, його посилатимуть до сміттєпереробних заводів. "Склобій- на завод " Скляний альянс" (Одеса), пластик відправлятимуть до заводу по переробці в Харків. Також наше підприємство  планує співпрацювати із заводом в Обухові для продажу паперовідходів", – прокоментувала Мартовіцька. 
Щоб відправити склобій на переробку, його вага має складати 20 тонн, пластик – 8-9 тонн, вага паперу має складати від 10 тонн.
У Кіровограді почала працювати лінія сортування сміття
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований