19 квітня 2024, п’ятниця

У Кіровограді в червні почнуть роботи на дамбі Інгулу

Минулого року Інгул у центрі Кіровограда значно обмілів. Аби з’ясувати, у яких місцях вода витікає, було розпочато планове дослідження дамби по вулиці Михайлівській. Більше тижня тому спеціалісти Державного регіонального проектно-вишукувального інституту «ДніпроДніпроводгосп» провели ультразвукове дослідження річки, пише Гречка.
«Четвертого травня спеціалісти інституту відправлять нам технічний звіт щодо проведеного ультразвукового дослідження та рекомендації щодо здійснення відновлювальних робіт по дамбі річки. Всю конструкцію гідротехнічного вузла дамби ми розбирати не будемо, основні ремонтно-будівельні роботи будуть здійснені по внутрішній цементації дна дамби», – прокоментував начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Коваленко.
Також Коваленко додав, що основні ремонтні роботи по відновленню дамби розпочнуться не раніше червня. Оскільки на це впливає багато аспектів – пошук підрядної організації, яка виконуватиме цементування, кошторисна вартість та ситуація з водопониженням Інгулу, тому що зараз триває нерест риби. Коли проект буде запущено і ремонтні роботи розпочнуться – воду на центральній частині міста спустять до рівня природнього русла.
У Кіровограді в червні почнуть роботи на дамбі Інгулу
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований