16 квітня 2024, вівторок

На Кіровоградщині стріляли школярі

За інформацією, яку "Златополю" вдалося почути від начальника відділу освіти, молоді та спорту Маловисківської об"єднаної територіальної громади, Алли Шпак, відповідно до вимог Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти, програми «Захист Вітчизни», на завершальному етапі навчання з учнями 11-х класів тут проведено навчально-польові збори (юнаки) та медико-санітарна практика в лікувальних установах (дівчата).
– Нинішньої весни,- розповіла А Шпак,- завдяки тісній співпраці з райвійськкоматом та при сприянні військових з обласного центру збори для юнаків одержались насиченими і цікавими не тільки на теорію, а й на практику.
Так в стрілецькому тирі с. Лозуватка, що неподалік райцентру, з учнями 10-11-х класів   було   проведено заняття з тактичної підготовки та підготовки місця для виконання початкової вправи із автомата АК-74 бойовими патронами. Зі зброєю і боєприпасами допомогли військові однієї з частин Кіровограда. Ще до цього практичного заняття з метою матеріального забезпечення викладання предмету «Захист Вітчизни», відділом освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Маловисківської міської ради для загальноосвітніх закладів придбано пневматичні гвинтівки, навчальні   плакати предмета «Захисту Вітчизни». Разом з тим тут досі є гостра   потреба в забезпеченні загальноосвітніх начальних закладів громади новітніми та змістовними комплектами навчально-матеріальної бази – навчальною зброєю, муляжами зброї, засобами захисту, макетами тощо,- зазначила Алла Шпак і додала, що в.   перспективних планах є створення на території опорної школи (   а для громади такою є міська школа № 3)   спеціалізованого майданчика, що включає в себе смугу перешкод, елементи плацу для відпрацювання основ стройової підготовки, відновлення   стрілецького тиру.
На Кіровоградщині стріляли школярі
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований