25 квітня 2024, четвер

На кіровоградському ліцеї з’явилося одразу дві пам’ятні дошки воїнам АТО (ФОТО)

Відразу дві пам’ятні дошки на честь кіровоградських військовослужбовців, які загинули в антитерористичній операції на Сході України, урочисто відкрили сьогодні, 6 травня, на фасаді школи – інтарнату – ліцею “Сокіл”. Про це пише прес-служба Кіровоградської міської ради.
Меморіальні дошки увіковічнили пам’ять про випускників школи – Ігоря Правосудька та Олексія Погорілого. В урочистостях взяли участь батьки Героїв, учні ліцею, представники влади міський голова Андрій Райкович, секретар міської ради Сергій Бойко, начальник управління освіти Лариса Костенко, бойові побратими, однокласники та громадськість обласного центру.
– Сьогодні надзвичайно важливий день для нашого міста, – відзначив у своєму слові Андрій Райкович. –  Зранку ми урочисто відкрили меморіальну дошку Герою України Юрію Коваленку на вулиці, яку названо його ім’ям. І зараз ми вшановуємо ще двох славних воїнів, які віддали свої життя за свободу і незалежність рідного народу. Обидва хлопці вчилися у цьому ліцеї,обидва – Ігор і Олексій любили життя, були енергійними щирими молодими людьми. Вони, як і десятки їхніх бойових друзів, наших земляків, віддали свої життя за мир і свободу, за вільну Україну. На ліцеї вже три дошки на честь випускників-героїв АТО. Це свідчить, які мужні, достойні сини України тут виховуються. У нас одне – спільне завдання: пам’ятати і шанувати усіх, хто мужньо боровся за мир, за наш народ, за Україну. Слава Україні!
 
[widgetkit id=1255]
Випускник школи 1998 року, Ігор Правосудько, загинув під мінометним обстрілом 03 серпня .2015 року  в селищі  Зайцеве поблизу Артемівська Донецької області, виносячи поранених. Указом Президента України Ігор Правосудьком посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.
Олексій Погорілий зник безвісти наприкінці серпня  2014 року біля села Новокатеринівки Старобешівського району Донецької області. Згодом стало відомо, що Олексій загинув 29 серпня 2014 року в «Іловайському котлі» а 1 вересня 2015 року на батьківщині бійця у селі Ребедайлівка Кам'янського району Черкаської області відбулося його перепоховання.
Почесне право відкрити меморіальні дошки отримали однокласники Ігоря Правосудька та Олексія Погорілого, а учасники урочистостей хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів – героїв.
Під  «Молитву за Україну» у виконанні учениці 7-в класу Альбіни Петюренко живі квіти лягли до пам’ятних дошок і зведений кадетський підрозділ продемонстрував строєвий вишкіл на честьзагиблих  випускників своєї школи. 
На кіровоградському ліцеї з’явилося одразу дві пам’ятні дошки воїнам АТО (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований