06 травня 2024, понеділок

Як на Кіровоградщині Служба зайнятості допомагає переселенцям

Аби допомогти вимушеним переселенцям у вирішенні низки соціальних питань, надати актуальну інформацію про послуги служби зайнятості, центри зайнятості області спільно з соціальними партнерами організовують виїзди мобільних робочих груп до місць компактного проживання внутрішньо переміщених осіб.
Тож нещодавно такий захід проведено фахівцями Кіровоградського міськрайонного центру зайнятостідля внутрішньо переміщених осіб, що проживають у студентському містечку Кіровоградського національного технічного університету.
У процесі заходу фахівці міськрайонного центру зайнятості ознайомили присутніх із послугами служби зайнятості, що спрямовані на забезпечення працевлаштування, у т.ч. тимчасового, підвищення конкурентоспроможності зазначеної категорії громадян на ринку праці шляхом професійної підготовки, перенавчання та підвищення кваліфікації, сприяння в започаткуванні власного бізнесу тощо. 
Змістовою частиною заходу став розгляд питання про актуальні вакансії  регіону та перспективи  працевлаштування на ринкоутворюючих підприємствах району. Зазначалося, що для працевлаштування вимушених переселенців фахівцями служби зайнятості застосовується база актуальних вакансій, за їхнім бажанням, здійснюється підбір роботи із застосуванням методу віддаленого пошуку в інших регіонах України. Не завжди вдається знайти роботу для цієї категорії громадян через відсутність на ринку праці відповідних вакансій, тому тим, у кого професії не затребувані на ринку праці, пропонується пройти професійне навчання за професіями, які користуються попитом на регіональному ринку.
У рамках заходу його учасники були ознайомлені з порядком укладання трудового договору, цивільно-правової угоди та контракту, перевагами легальної зайнятості в Україні та ін.
Крім того, присутні мали змогу отримати контакти координаційних центрів з підтримки переселенців, установ, які надають допомогу у відновленні втрачених документів, виплат державних соціальних допомог та компенсацій та ін.
Учасники семінару ділилися власним досвідом пошуку роботи, висловлювали  свої думки з приводу вищезазначених питань. Як результат – кожному надали адресну допомогу у вирішенні проблемних питань. 
Слід зазначити, що вирішення проблем вимушених переселенців на ринку праці залежить не лише від активної політики держави, а й від самої людини: її мобільності, активності, прагнення до навчання, роботи та нового життя. А спеціалісти служби зайнятості завжди раді допомогти, адже питання надання людям якісних соціальних послуг, пов’язаних з працевлаштуванням, завжди знаходяться в центрі уваги обласної служби зайнятості.
К. Лютікова, начальник відділу активної підтримки безробітних Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості 
Як на Кіровоградщині Служба зайнятості допомагає переселенцям
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований