25 квітня 2024, четвер

На Кіровоградщині десятикласники взяли до рук автомати (ФОТО)

У Долинському районі, у Дендропарку Боковеньки, проходить військовий вишкіл для школярів. Шістдесят дітей протягом трьох днів в п’яти локаціях мають навчитись азам воєнної підготовки, туристичному орієнтуванню та психологічному самокеруванню. Такі ж вишколи – «Захисник Кіровоградщини», почергово вже проводили в кількох районах області.
Маскувальний халат «Кікімора», армійський монокуляр  та хоч і дерев’яний, але автомат Калашникова. Все це занурює десятикласників у атмосферу справжньої бойової розвідки. Завдання перед молодими бійцями ставить спецназівець третього полку. Їм необхідно проповз на животі непоміченим до спостережного пункту та зафіксувати все побачене. 
Далі, хлопці навчаються складанню, розкладанню автомата, та тактиці і поведінці під час вогневого контакту. Їх вчать правильним стійкам, веденню вогню лежачи та переміщенню парами та трійками.
На локації рукопашного бою  навчання починається з того, що школярів вчать правильно падати. Заняття проводить майстер спорту з Панкратівну Андрій Токар. Юнаки відпрацьовують захист від захватів, прихватів, нанесенню ударів руками та ногами. Все це може їм стати в нагоді і в повсякденному життю.
[widgetkit id=1275]
На локації спортивного туризму, хлопцям необхідно було переходити переправи, переміщуватись через уявні мінні поля, долати урвища та визначати правильний напрямок за компасом. Тут діти вперше дізнались таке поняття як «азимут».
«Якщо об’єкт, приміром знаходиться за 4 кілометри, дороги до нього  не має, а йти треба через ліс, то ви дуже швидко заблукаєте. Тоді, ви берете, компас, визначаєте азимут, тобто той кут від півночі до необхідної нам точки, і йдемо за вказаним градусом. Це буде найкоротший шлях і ви ніколи не заблукаєте» – говорить інструктор зі спортивного туризму.
Після силових вправ, для морального розвантаження, з молодими бійцями працює психолог. Інструктор Анна Колєва, говорить, що головне завдання, навчити дітей адаптуватись до раніше невідомого середовища. Якщо вони вже потраплять в армію чи просто в новий колектив,  в них вже будуть навики взаємодії і роботи між групами і з раніше не знайомими людьми. 
Школярі ж від такого вишколу – в захваті. Деякі тепер планують, пов’язати своє життя з армією. Подібні навчання проходитимуть і в інших районах області. По завершенню, організатори планують влаштувати змагання серед випускників «Захисник Кіровоградщини».
«Ми бачимо, як вони поступово змінюються, у дітей запал в очах, в них є бажання спробувати щось нове. Дітей відірвали від комп’ютера, ми їх налаштовуємо на патріотичне мислення і  виховання» – говорить, керівник проекту «Захисник Кіровоградщини» Олег Вєтров
На Кіровоградщині десятикласники взяли до рук автомати (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований