04 травня 2024, субота

Кіровоградський окружний адмінсуд відкрив провадження по родовищу літія

25 травня 2016 року Кіровоградський окружний адміністративний суд відкрив провадження у справі про визнання протиправним та скасування Рішення обласної ради №93 від 20 травня 2016 року "Про погодження клопотання ТОВ "Українські рідкісні метали" за позовом депутата Кіровоградської обласної ради, члена депутатської фракції ВО “Свобода” Максима Деската. Про це Златополю повідомили у прес-службі Кіровоградської обласної організації ВО «Свобода».
Окрім того, для встановлення істини, суд зобов’язав обласну раду надати копію оспорюваного рішення, результати поіменного голосування за його проект та список депутатів, які зареєструвалися 20 травня 2016 року для участі в пленарному засіданні Кіровоградської обласної ради.
Розгляд справи у судовому засіданні призначений о 10:30 17 червня 2016 року в судовій залі №4 (7 поверх адміністративної будівлі суду, що знаходиться за адресою: м. Кіровоград, вул. В. Перспективна, 40).
Нагадаємо, що 24 травня 2016 року депутат Кіровоградської обласної ради від ВО "Свобода" Максим Дескат подав позов до Кіровоградського окружного адміністративного суду щодо визнання неправомірним Рішення Кіровоградської обласної ради № 93 від 20 травня 2016 року "Про погодження клопотання ТОВ "Українські рідкісні метали" на підставі того, що під час голосування за вказаний проект рішення був зафіксований факт зарахування іменного голосу депутата облради П.Петрушевського, який на той момент був відсутній в сесійній залі обласної ради і не міг особисто брати участь в голосуванні. У Рішенні йдеться про надання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення та дослідно-промислової розробки Полохівського родовища літієвих руд, корисної копалини загальнодержавного значення, розташованого на території Маловисківського району – що, за попередніми оцінками експертів, є найбільшим та найбагатшим подібним родовищем літія в Європі.
 
Кіровоградський окружний адмінсуд відкрив провадження по родовищу літія
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований