04 травня 2024, субота

На Кіровоградщтині може розвалитися терторіальна громада

Жителі села Первомайське Маловисківської міської територіальної громади  незадоволені  результатами приєднання  до міської територіальної громади   і роботою виконуючого обов'язки старости села Миколи Горденка, який до цього очолював тут сільраду.  
Як кажуть селяни, раніше в селі нічого не робилось для людей. а тепер – і поготів.  Певну надію люди покладають на  вибори старости, а не "присутність" виконуючого обов'язки, що займає посаду невідомо на якій законній підставі.
Як стало відомо  кореспонденту "Златополя" в Малій Висці,  жителі Первомайського також мають підозри щодо законності рішення сільради про згоду на входження села до складу громади, а також обурені тим, що це питання свого часу (сім місяців тому) не розглядалось на сходці жителів села.  Про це і хочуть поговорити з керівниками об'єднаної територіальної громади на сходці у четвер, 9 червня. Адже, за словами голови ветеранської організації села Ольги Середенко, "так далі люди жити не можуть". 
– Ми хочемо ,щоб у нас був обраний людьми староста, – розповіла пані Ольга,- а не призначений в.о., якого ніхто не бачить на роботі, як і того, що він робить для людей. Поїхати раз на тиждень на планірку у міськраду – то не робота. Ми вже звертались до міськради з вимогою, аби в селі призначити вибори, але нам відповіли, що грошей на цей в міському бюджеті немає.  
"Златопіль " слідкуватиме за перебігом подій у цій територіальній громаді.
На Кіровоградщтині може розвалитися терторіальна громада
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований