16 травня 2024, четвер

Кіровоградські спецназначенці стали кращими снайперами в ЗСУ

Бійці кіровоградського 3-го окремого полку спецпризначення стали переможцями змагань команд снайперів серед Збройних сил України, пише Рідний Край.
Змагання проходили протягом п’яти днів у Десні. Вчора керівництво частини відзначило переможців іменними стропорізами (спеціальний ніж для розрізування парашутних строп). За перемогу у змаганнях військові отримали грошові нагороди та грамоти.
Участь у змаганнях взяло четверо військових: два снайпера, автоматник та кулеметник. Цікаво, що серед переможців не всі професійні військові, двоє чоловіків були мобілізовані. У мирному житті один був підприємцем, а інший – поваром.
«Це найперше можливість собі довести, що ти можеш подолати психологічний стрес та готовий пристосовуватися до умов. Особливо було незвичним завдання стріляти з малого отвору, лежачи на боку», – розповідає військовий з позивним "Полста".
Зброя на змаганнях була ще радянського зразка, хоча хлопцям хотілося б мати новітнє озброєння.
«На змагання також приїхала військова частина спецпризначенців з якіснішою зброєю та спорядження, але хлопці не змогли впоратися зі своїми емоціями і посіли останнє місце. Хороша зброя не запорука гарного виступу. Зміна обставин, психологічне навантаження все дається взнаки», – підкреслюють військові. І додають, що потрібно, аби такі змагання проводилися щорічно, адже допомагають в зоні проведення антетористичної операції, особливо молодим бійцям.
Снайпери змагалися у точності стрільби на різні відстані, працювали у складі команди, навчалися вести прицільний вогонь в умовах наближених до війни, а також долати багатокілометровий марш, орієнтуючись по карті та знаходячи потрібні об’єкти.
{youtube}v=XqevaiB-QPM{/youtube}
Кіровоградські спецназначенці стали кращими снайперами в ЗСУ
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований