26 квітня 2024, п’ятниця

У Кіровограді другу річницю відзначив 34-ий батальйон (ФОТО)

Другу річницю із дня створення цими днями відзначив 34-ий окремий мотопіхотний батальйон, створений на Кіровоградщині. Урочистості з цього приводу пройшли в Кіровоградському обласному дитячо-юнацькому центрі пише Златопіль. 
Привітати бійців зі створенням їхнього батальйону, який пройшов славний бойовий шлях завітав голова Кіровоградської обласної ради ОЛександр Чорноіваненко. Олександр Анатолійович, до речі, неодноразово відвідував наших бійців безпосередньо на їх позиціях на передовій.Голова обласної ради відмітив значимість вкладу бійців у збереженні незалежності нашої держави, захисті територіальної цілісності України в боротьбі проти російсько-терористичного агресора.
[widgetkit id=1305]
Для бійців 34-го батальйону невеликий, проте душевний концерт організували вихованці Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості. 
 
Довідка:
34-й окремий мотопіхотний батальйон «Батьківщина» — формування у складі Збройних сил України, створене як 34-й батальйон територіальної оборони з мешканців-добровольців Кіровоградської області, польова пошта – В5509.
34-й БТрО (початкова назва батальйону — «Кіровоград-2») був створений у травні 2014 року у Кіровоградській області. Половина особового складу батальйону — кіровоградці; решта — зі східних областей України, Криму, Одеської та Львівської областей.
На момент заснування 34-й БТрО налічував у своєму складі 421 бійця, більшість з яких — професійні військові різного віку. Члени цього військового формування мають досвід бойових дій та брали участь у миротворчих місіях у різних країнах світу. Перед відправленням в зону ведення АТО батальйон пройшов двомісячну підготовку, максимально наближену до справжніх воєнних дій. Лише після того батальйон прибув на передову лінію військової операції на сході України.
Під час воєнних дій у зоні АТО особовий склад 34-го БТрО звільнив 6 населених пунктів, серед яких Дзержинськ, брав участь у боях під Дебальцеве, ліквідував 2-х ватажків ЛНР та перекрив на десяти блокпостах половину підступів до Горлівки (північний і західний напрямки).
У листопаді 34 БТрО був переформатований у 34-й окремий мотопіхотний батальйон 57-ї мотопіхотної бригади, яка сформована на базі 17-го, 34-го і 42-го батальйонів.
У Кіровограді другу річницю відзначив 34-ий батальйон (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований