18 травня 2024, субота

У Кіровограді поліцейські та працівники сфери соцзахисту обговорили шляхи протидії торгівлі людьми

Зустріч правоохоронців зі спеціалістами управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій та міськвиконкомів, відповідальних за реалізацію державної сімейної гендерної політики, попередження насильства у сім’ї та протидії торгівлі людьми, відбулася 30 червня у Кіровограді. Про це Златополю повідомили у прес-службі ГУНП в області.
 
Учасники заходу розглянули алгоритм виявлення осіб, які відносяться до групи ризику потрапити у ситуацію торгівлі людьми, питання попередження цього негативного явища.
Загалом у тенетах зловмисників може опинитися будь-хто – громадяни різного віку, статі, соціального походження, статку. Але особливо вразливими є категорії соціально незахищених і неблагополучних верств населення, які перебувають у складних життєвих обставинах – члени багатодітних чи малозабезпечених родин, самотні пенсіонери, потерпілі від насильства у сім’ї, діти-сироти, безробітні або безпритульні і т.д. Саме вони потребують особливої уваги та обізнаності, як не стати жертвою работорговців.
Представники сектору боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Нацполіції області наголосили, що зловмисники вдаються до скоєння кримінальних правопорушень із метою сексуальної чи трудової експлуатації осіб, використання їх у жебракуванні або виготовленні порнопродукції, для вилучення органів. Аби втертися у довіру до потенційної жертви, «вербувальники» найчастіше створюють псевдооголошення про працевлаштування (зокрема за кордоном), навчання, туристичні поїздки, знайомство через Інтернет та інше.
Тому під час роботи з населенням слід роз’яснювати людям, як діяти, щоб убезпечити себе від подібного ризику. Насамперед, громадяни мають перевіряти надійність джерела інформації про будь-яку роботу чи послугу, усі документи для виїзду за кордон необхідно оформляти самостійно, від’їжджаючи, родичам чи друзям потрібно залишити координати свого майбутнього місця перебування, номери телефонів роботодавця/нового знайомого, а також копії власного паспорта та інших документів. Після прибуття до іноземної країни варто зареєструватися у посольстві України – така інформація допоможе дипломатичним представникам захистити інтереси особи у разі необхідності.
Найголовніше у протидії торгівлі людьми, щоб громадяни усвідомили хибність думки «зі мною такого не станеться» і виявляли обачність, особливо у прийнятті важливих рішень, що можуть суттєво вплинути на їх життя загалом.
 
У Кіровограді поліцейські та працівники сфери соцзахисту обговорили шляхи протидії торгівлі людьми
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований