17 травня 2024, п’ятниця

На Кіровоградщині вчителі бунтують проти своєї колишньої начальниці

У Компаніївській школі, де протягом останніх 15 років директором закладу була Людмила Нарівна, навчається близько 600 дітей. Чотири місяці тому районним управлінням освіти її було звільнено, а за фактом ведення фінансової діяльності поза казначейським рахунком розпочато кримінальну справу. Такі данні, нашому сайту надала адвокат Ірина Березовська.
Працівники школи кажуть, що ще в 2011-му році в місцевій пресі публікувались матеріали, де піднімалась проблема добровільних непрозорих фінансових внесків від батьків, які контролювала директор школи. 

Антоніна Коберніцька, яка з 85-го року в школі працює секретарем. Каже, що конфлікти через гроші у школі почались одразу з призначенням керівника ще 15 років тому. Жінка після кількох скандалів з очільником школи з нервовим зривом потрапила до психіатричної лікарні. З тієї ж проблеми подібне лікування пізніше проходило ще кілька вчителів. 
У школі існує неписане правило – кожен учень на шкільні потреби щомісяця має приносити 15 гривень. Зібрані кошти класні керівники безпосередньо здавали у кабінет директора. Та зовнішнього контролю їх використання ніколи не було.
– Якщо першим часом із дітей сиріт, малозабезпечених і багатодітних родин збирали меншу суму, то вже останні роки навіть із сиріток, які проживали без батьків, збирали повну суму – говорить вчитель зарубіжної літератури Ірина Дишлова
Коли в останні місяці правління підняли питання фінансового контролю  – батьківський комітет документованої звітності не побачив. Були лише якісь записи в блокнотах і невідомого походження чеки. Не почули й відповіді, щодо реалізації випічки, яку школярі купували на перервах.
– Випічка і її реалізація проводилась не від приватних підприємців чи якихось магазинів, а самими працівниками школи. Звідки брались кошти на закупівлю інгредієнтів для здоби – нам так ніхто і не зміг пояснити. Складається враження, що дані кошти позичались із фінансів, які ми здавали на дитяче харчування в столовій – говорить член батьківського комітету Сергій Назаренко
Чотири місяці тому, після звільнення, колишня директорка подала до суду на поновлення себе на посаді. Мовляв, управління освіти позбавило її робочого місця незаконно. Поспілкуватись із колишнім директором школи нам не вдалось – на суди вона не з’являється, її інтереси представляє адвокат Володимир Ярошенко. Їх позиція категорична і однозначна – Людмилу Нарівну звільнили незаконно.
Ця справа мала б розглядатись не довше місяця, але через відвід першого судді і смерть керівника районнного управління освіти, крапку у конфлікті феміда не може поставити й досі. Працівники ж школи, відверто кажуть, що бояться повернення колишнього керівника, вважають, що над активними її противниками може початись моральний тиск і подальші звільнення
На Кіровоградщині вчителі бунтують проти своєї колишньої начальниці
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований